PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Els Estudiants de l’ESDi presenten els anuncis de la Mongeta del Ganxet

Els treballs han estat realitzats en el marc de la col·laboració ESDi-Ajuntament en matèria de recerca i sostenibilitat

Els estudiants de l’ESDi han desenvolupat un conjunt de materials audiovisuals de la Mongeta del Ganxet, un dels productes estrella amb etiqueta DOP [Denominació d’Origen Protegida] de la zona del Vallès. Es tracta dels projectes de difusió de la mongeta del ganxet realitzats pels alumnes de 2n curs de Grau de Disseny.

Tal i com ha comentat el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge, en la roda de premsa d’aquest migdia, “la mongeta del ganxet és un producte important, de proximitat, sostenible i d’alta qualitat alimentària, però l’hem de saber donar a conèixer perquè arribi a les persones, especialment també a un públic jove”. Monge ha destacat la qualitat de tots els treballs que s’han presentat i l’alt nivell de tots ells.

Glòria Fernàndez, directora de l’ESDI, ha volgut “agrair a l’Ajuntament i a la Fundació la possibilitat de portar a terme projectes tan interessants que són projectes reals per als alumnes i que els servirà de gran experiència quan acabin els estudis”. Fernàndez també ha volgut destacar la importància del treball entre institucions per avançar i crear projectes interessants i beneficiosos per a tots.

Finalment, Joan Casals, representant de la Fundació Miquel Agustí, ha comentat “la importància de poder traduir la feina científica perquè als científics ens costa comunicar la nostra feina a la societat i ho hem de fer utilitzant un llenguatge més planer i també utilitzant els nous canals com ara els audiovisuals com en aquest cas”.

Aquests curts i anuncis recullen i presenten de forma original i innovadora les característiques principals de la Mongeta del Ganxet (és un producte de proximitat, la seva forma de ganxo i el treball de recerca i divulgació realitzat per la Fundació Miquel Agustí i el Consell Regulador de la Mongeta del Ganxet).

Aquesta actuació s’engloba en el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i l’ESDi des de l’any 2011, on s’han dut a terme activitats de suport i comunicatives a projectes municipals, activitats de divulgació i recerca en matèries com l’ecodisseny de producte, espais de la ciutat, etc.

La Fundació per al Disseny Tèxtil (Fundit) per mitjà de l’ESDI, centre universitari adscrit a la Universitat Ramon Llull, imparteix estudis de Grau Oficial de Disseny als itineraris curriculars de Moda, Gràfic, Audiovisual, Producte, Interiors e Integració Multidiscipliar, i promociona dins la seva activitat una àmplia activitat de recerca i desenvolupament a l’àmbit del disseny a la sostenibilitat, alhora que desenvolupa projectes de transferència de coneixements universitat-empresa.

Està previst que aquests curts es puguin visionar properament al web de la Fundació Miquel Agustí www.fundaciomiquelagusti.com.