PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Sabadell preveu atorgar subvencions a empreses per a la contractació de persones en atur majors de 45 anys

Aquesta actuació s’inclou en el Pla Municipal de foment a l’ocupació en marxa des de finals de l’any passat

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, preveu atorgar subvencions a les empreses que contractin persones en atur majors de 45 anys. La decisió d’atendre a persones d’aquesta edat és degut a l’increment d’aquest col·lectiu en les llistes de l’atur arran la crisi i tenint en compte que, per altres col·lectius com els joves, es desenvolupen en paral·lel altres programes específics des del Vapor Llonch. Les bases reguladores per a la concessió d’aquests ajuts per a la contractació de persones majors de 45 anys es presenta avui al Ple de l’Ajuntament. Un cop sigui possible formalitzar la convocatòria oficial, les empreses podran sol·licitar aquests ajuts fins exhaurir la partida màxima de 90.000€ prevista per aquest projecte.

Tal i com ha explicat aquest matí l’alcalde, Joan Carles Sánchez, “es tracta d’un nou impuls a la sortida de la crisi i al foment de l’ocupació a la ciutat, a través de la formació, ja que una de les grans prioritats de l’Ajuntament és oferir formació a les persones sense feina de Sabadell amb la finalitat de facilitar les oportunitats d’ocupació al mercat laboral”.

De la seva banda, el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals Josep Ayuso, ha remarcat que “aquesta és una nova actuació en l’aposta per generar ocupació, tal i com també vam fer ahir amb la presentació de la transformació de les zones industrials del Ripoll, que té per objectiu adaptar la regulació urbanística a les necessitats actuals del sector i possibilitar noves activitats comercials perquè s’instal·lin noves empreses a la zona que puguin generar ocupació”.

La proposta preveu que les empreses que compleixin els requisits de les bases podran optar a  rebre fins a 3.000€ de subvenció per a la contractació d’una persona major de 45 anys durant el període mínim de 6 mesos a temps complet. En cas de contractació a temps parcial, l’import de l’ajut serà proporcional al percentatge de la jornada, la qual ha ser com a mínim del 50% de la jornada completa.

Cada empresa podrà sol·licitar aquests ajuts fins a un màxim de tres contractacions laborals. L’objectiu és que l’empresa incrementi, amb aquest ajut, la seva plantilla. Les persones que es podran contractar hauran d’estar a l’atur, empadronades a Sabadell amb una antiguitat mínima de 6 mesos i registrades a la borsa  gestionada pel Vapor Llonch, www.sabadelltreball.cat. Des del Vapor Llonch es podrà col·laborar amb l’empresa, si ho desitja,  en l’anàlisi detallat del lloc de treball a cobrir i en la selecció de la persona candidata que millor s’ajusti a l’oferta laboral. De fet, l’equip tècnic d’Intermediació Laboral del Vapor Llonch, desenvolupa des de fa més de 10 anys un treball d’anàlisi i captació d’ofertes de treball de les empreses del territori, actuació que ha permès gestionar més de 16.000 ofertes de treball.

El Vapor Llonch compta, en aquests moments, amb una borsa de treball fonamentada en el web www.sabadelltreball.cat amb més de 6.000 currículums de professionals actualitzats. El tret diferenciador d’aquesta borsa respecte altres és, per una banda, l'atenció tècnica personalitzada que reben les empreses i els candidats/es i, per l'altra  banda, el seu caràcter local. La majoria de gent inscrita és de Sabadell, el que suposa un valor afegit perquè les empreses que prioritzen la proximitat puguin fer-ne ús. El grau de cobertura  del Vapor Llonch dels llocs de treball ofertats per a les empreses és del 70%.

Les empreses valoren amb un notable alt aquest servei. Un dels ingredients de l’èxit d’aquest treball és la xarxa i nivell de coneixement de la realitat empresarial de la ciutat.

Altres ajuts per a la contractació de personal

A banda dels ajuts per a la contractació de persones majors de 45 anys dissenyat per l’Ajuntament, el Vapor Llonch gestiona altres programes amb bonificacions per la contractació de personal. Es tracta dels programes “Joves per l’Ocupació” i “Fem ocupació per Joves”, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, Fons Social Europeu.

El programa “Joves per l’Ocupació” permet a les empreses rebre fins a 3.871,80€ de subvenció per la contractació de joves de 16 a 25 anys durant el període mínim de 6 mesos. El Vapor Llonch formarà els joves abans de la contractació en una d’aquestes especialitats: Operacions auxiliars de comerç, Operacions bàsiques de cuina, restaurant i bar, Operacions auxiliars de serveis generals administratius, Operacions auxiliars de manipulació i magatzem informatitzat.

El programa “Fem ocupació per Joves” també permet rebre fins a 3.871,80€  de subvenció per a la contractació de joves, en aquest cas, d’entre 18 i 30 anys, durant el període mínim de 6 mesos. El primer pas d’aquest programa és detectar la necessitat de l’empresa i la descripció de la posició a cobrir, desprès es cerca la persona amb les competències adients.  Vapor Llonch s’encarregarà del reclutament i la pre-selecció i l’empresa decideix. Finalment, es dissenya una formació complementària per millorar l’adequació al lloc de la persona a contractar. Aquesta formació serà simultània al treball, tot i que en un 25% de les hores totals es pot realitzar abans del començament del contracte.

Qualsevol empresa interessada en aquest programes de contractació de joves pot ampliar la informació a través del web www.sabadelltreball.cat o formalitzar la seva sol·licitud adreçant-se al Vapor Llonch o enviant un correu a sabadelltreball@ajsabadell.cat.

Pla Municipal de foment a l’ocupació

Respecte el Pla Municipal de foment a l’ocupació, l’Ajuntament de Sabadell inverteix 700.000 euros en aquest pla posat en marxa a finals de 2013 per completar les accions que desenvolupa el Vapor Llonch a través de les aportacions de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. 

En aquests moments, gràcies a aquest pla un grup de 14 persones en atur majors de 45 anys acaben de finalitzar el període de pràctiques en empreses del sector càrnic, en el marc del curs de “Venedor/a-Manipulador/a d'indústries càrnies”, en el qual han participat des de principis d’any. El curs es va dissenyar per a persones que no han accedit a altres cursos gratuïts per a persones en atur, que el Vapor Llonch ofereix d’acord amb la subvenció de la Generalitat. L'actual model que marca el govern central de formació per a l’ocupació, vinculat a un sistema d’acreditacions, deixa fora un percentatge important de persones d’entrada, per no tenir els estudis mínims exigits per optar a l’oferta vigent.

D’altra banda, en aquests moments està en marxa el procés de selecció de 17 persones en atur majors de 45 anys empadronades a Sabadell per contractar-les des de l’Ajuntament de Sabadell en les especialitats de jardineria, neteja viària, mainaderes, construcció, pintura i fusteria durant sis mesos. Més de 500 persones van presentar la seva sol·licitud a finals de maig per formar part d’aquest programa d’ocupació que també gestionarà el Vapor Llonch. Aquest pla d’ocupació propi s’afegiran als programes de formació i treball i programes per persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció subvencionats per la Generalitat i que també gestiona el Vapor Llonch. Aquests programes permetran la contractació directa de persones per desenvolupar actuacions en benefici del conjunt de la ciutat.

Una altra partida  del Pla es centra en complementar les actuacions previstes, com per exemple, finançar el dèficit del programa de Formació i Treball subvencionat per la Generalitat, ja que la Generalitat no finança al cent per cent aquest tipus de projectes i l’administració local ha d’assumir la despesa.

Per últim, dins el Pla Municipal de foment a l’ocupació, es preveuen subvencions per al foment de l’autoocupació amb la posada en marxa d’una nova activitat econòmica. Les bases reguladores per a la concessió d’aquests ajuts es presentaran properament per tal que s’hi puguin acollir les persones interessades. La seva gestió es vehicularà a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a.