PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Ple aprova per unanimitat la concessió a CIPO d’un local del Complex Parc Central perquè l’entitat el pugui adequar i ubicar-hi una llar-residència per a persones amb discapacitat

El Ple del mes de juliol ha donat llum verda aquesta tarda a la concessió administrativa a CIPO SCCL d’un dels locals ubicats al Complex Parc Central (c/ Diego de Almagro). Al local, de 468,78 m² de superfície total de sostre construïda, l’entitat realitzarà les obres necessàries (distribució, acabats interiors i instal·lacions) per poder ubicar-hi una llar-residència per a 22 persones amb discapacitat intel·lectual. L’adjudicació de la concessió, de caràcter gratuït i amb un termini de vint anys, ha estat aprovada per unanimitat.

Aquest punt arriba al Ple després que el plenari del març aprovés inicialment les clàusules reguladores de la concessió que regirien l’adjudicació del local a CIPO i s’iniciés el procediment d’adjudicació. Durant el tràmit d’informació al públic no s’ha presentat cap al·legació al plec de clàusules.

La nova llar-residència de CIPO constarà de dues unitats diferenciades amb espais comuns i tindrà capacitat per a 22 residents. L’equipament substituiria possiblement les tres llars-residència que actualment té l’entitat i permetrà ampliar en sis més les places que en aquests moments s’oferten. Així mateix, millorarà substancialment la qualitat de vida de les persones residents. L'adequació del local, a càrrec de CIPO, comportarà una inversió que, a hores d’ara, es calcula en més de 212.000 euros.

CIPO

CIPO, SCCL, és una empresa social sense afany de lucre que neix l'any 1968 a partir de la iniciativa i l'esforç d'un grup de mares i pares, com una alternativa normalitzada a la finalització de l'etapa escolar. L'entitat treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental i de les seves famílies, principalment en dues vessants: integració sòcio-laboral i atenció integral de les seves necessitats. Primer es posà en marxa un taller de manipulats, més tard s'inicià una bugaderia industrial, creante-se CIPO-FLISA, i posteriorment es va orientar cap a centre ocupacional i centre especial de treball.

L’activitat de CIPO, SCCL es centra en tres àmbits:

·        Centre especial de treball, amb activitat relativa a jardineria, neteja i manipulats de tot tipus de productes.

·        Centre de teràpia ocupacional, vinculat a la programació d’activitats que facilitin l’autonomia i la normalització del col·lectiu.

·       Gestió de  llars residències on s’hi porten a terme activitats per tal que les persones que hi resideixen desenvolupin al màxim el seu nivell d’autonomia i aconsegueixin un bon nivell de benestar i qualitat de vida.

 

Complex Parc Central

Amb el seu plantejament, el Complex Parc Central potencia la dimensió d’integració social i convivència de diferents col·lectius, tot mantenint espais i accessos independents i compartint alguns serveis comuns.

Ubicat a la zona sud, aquest complex compta amb 114 habitatges de lloguer. Són pisos adaptats i amb serveis destinats majoritàriament a gent gran de la ciutat. Del total es reserven 11 habitatges per a col·lectius amb especials dificultats, dels quals 5 corresponen a Salut Mental Sabadell. Salut Mental disposa, així mateix, d’un local a l’equipament on l’entitat ubicarà la nova seu i el seu centre d’activitats.

D’altra banda, al Complex funciona un espai relacional que ofereix un ampli ventall de propostes i serveis especialment adreçats a les persones grans i que té per objectiu potenciar la relació entre els residents, obrint-se al barri i a la ciutat.

A tot plegat cal sumar el local que el Ple d’avui ha atorgat a CIPO per construir-hi una llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual.