PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Es destrueixen uns 9.200 articles procedents de la venda ambulant il·legal

Ahir es va iniciar, a la Deixalleria del Parc Central del Vallès, el procés de destrucció d’uns 9.200 articles procedents de la venda ambulant il·legal. La incautació d’aquest material és fruit del treball contra aquest tipus de comportament realitzat de forma coordinada i en col·laboració entre la Policia Municipal de Sabadell, la Policia Local de Sant Quirze i els Mossos d’Esquadra. Els articles que s’han destruït són una part del que s’ha incautat per venda ambulant il·legal durant 2013 i el primer trimestre de 2014. Concretament procedeixen d’abandonament per part dels seus venedors en detectar la presència policial o bé d’infracció administrativa, ja que el material incautat per un fet ja constitutiu de delicte contra la propietat intel·lectual és derivat als jutjats.

Entre el material, hi havia prop de 3.100 DVD, més de 2.000 CD, 165 bosses, més d’un miler de peces de roba diverses i uns 2.800 articles, com moneders, ulleres, rellotges, cinturons, cosmètics, colònies, joguines, bijuteria, etc.

El material incautat procedeix principalment de les actuacions realitzades al mercat ambulant de Costa i Deu, que els diumenges s’instal·la entre Sabadell i Sant Quirze.

En aquests casos, l’actuació dels cossos policials va dirigida al control i la prevenció de la venda ambulant il·legal, amb especial incidència en els punts on, a més de concentració de persones, hi pugui haver una competència deslleial envers el comerç local. És per això que els cossos policials implicats han establert un pla d’acció conjunt per controlar i reduir l’índex de venda ambulant sense llicència municipal, així com les infraccions en matèria de propietat industrial i/o intel·lectual, derivada de la venda fraudulenta de CD i DVD pirata i altres articles.

En cas de detectar presumptes sospitosos de realitzar venda ambulant sense la corresponent llicència, els agents procedeixen a la identificació dels responsables i a la intervenció del material presumptament il·legal, material que, en no ser reclamat per manca de documentació acreditativa, es destrueix.

La venda il·legal al carrer està inclosa administrativament a l’Ordenança municipal d’ocupació de les vies i espais públics de Sabadell, al Reglament regulador de la venda no sedentària als encants setmanals de Sabadell i al Reglament de mercats ambulants setmanals de Sant Quirze del Vallès. A més, les infraccions en matèria de propietat industrial i/o intel·lectual (venda il·legal de CD i DVD i venda de gènere falsificat de primeres marques com ara bosses de mà, cinturons, carteres, roba, articles de perfumeria, etc.) són regulades pels articles 270 i següents del Codi Penal.