PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Exposició dels treballs finalistes de la primera Marató de Reciclatge de Roba, Reinnova

A partir de la proper dimecres, 16 de juliol, i fins a finals de mes tindrà lloc al Casal Pere Quart, la primera exposició dels treballs finalistes de la primera Marató de Reciclatge de Roba, Reinnova, que es va dur a terme el passat dissabte 26 d’abril a Fira Sabadell.

La marató va resultar un èxit rotund de participació amb un total de 43 participants distribuïts en 22 equips. Va ser promoguda per l’Ajuntament de Sabadell i pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, amb l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils.   

L’activitat consistia en un treball a contrarellotge on els participants havien de convertir la roba, facilitada per l’Associació Drapaires d’Emaús, en un disseny atractiu i modern, en 8 hores i amb la única ajuda de les màquines de cosir que compartien i la seva creativitat i imaginació.

Els participants provenien majoritàriament d’escoles de disseny de Sabadell i Comarca, però també de Barcelona i d’altres punts d’Espanya. 

De fet, la marató estava destinada a estudiants de disseny i moda, dissenyadors i dissenyadores novells i amateurs, així com totes aquelles persones interessades en la creació i la reutilització de roba. Els participants podien inscriure’s a títol individual o en grup.

Amb la Marató de Reciclatge de Roba també es persegueix l’augment de la conscienciació sobre la recollida selectiva de roba, en els contenidors del carrer com a les deixalleries, l’augment de la qual comportaria la corresponent reducció de la fracció resta dels residus municipals.

El guanyadors de la marató van ser:

  1. Primer premi: Núria Espinach i Mady Alvarez, amb el nom d’equip NUMA i amb el disseny Contrast (n.17)2.     
  2. Segon premi: Vanessa Angel i Milena Fleischmann, amb el nom d’equip Ecochiques, i amb el disseny Mínimo a lo máximo (n.24)
  1. Tercer premi: Regina Dejiménez i Naiara Vishnu, amb el nom d’equip  Magdalenas geométrikas, i amb el disseny En las montañas con lobos (n.21)

Els finalistes van ser:

  1. Fabiana Schulz Abdala i  Pablo Alvarez Lucioni amb el nom d’equip Papa Juana (n.4)
  2. Nerea Salazar i Zinayida Shvets Vila amb el nom d’equip CTS 2 (n.12)
  3. Mónica Gil Cámara i Ana Belen Sánchez Beiroa amb el nom d’equip PIRU MO-DA (n.14)
  4. Carla Estrada Gutierrez i Pilar Fabon amb el nom d’equip Crazy needles (n.20)
  5. Leonor Tarradas López-Pardo, Paula Santana i Mara Orduño amb el nom d’equip Happy Hands (n.22)
  6. Cecilia Bono (n.18)
  7. Sara Cuadrillero Senmartí (n.10)