PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La participació de les entitats de la ciutat, un marcat caràcter sabadellenc i una nombrosa oferta d’activitats al carrer, trets fonamentals de la Festa Major 2014

La Festa Grossa de la ciutat compta amb més de 200 propostes i actuacions destacades com ara Txarango, Se atormenta una vecina i Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries

Del 5 al 8 de setembre Sabadell tornarà a viure la seva Festa Major amb més de 200 propostes amb la festa tradicional, música i activitats per a públic familiar, infantil i juvenil. L’esport continuarà sent un dels grans protagonistes de la celebració.

Avui, durant la roda de premsa de presentació de la Festa, el regidor de Cultura, Quim Carné, ha comentat que, un cop més, la gran celebració de la ciutat “comptarà amb un programa on tothom s’hi pugui sentir còmode i amb espais per crear vincles entre la ciutadania. Parlem d’un programa amb gran diversitat de propostes on cada persona podrà trobar aquella que més s’adapti a les seves preferències”. Carné ha afegit que “l’estructura principal de la festa continuarà sent la mateixa” i ha volgut agrair el compromís de les entitats que fan possible la celebració, així com als patrocinadors i col·laboradors que hi donen suport.

També ha agraït la implicació d’entitats i empreses el tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Josep Ayuso. Respecte al programa d’activitats esportives, Ayuso ha ressaltat que “l’esport és present dia a dia a Sabadell a través de les entitats, dels esportistes de la ciutat, del variat programa de propostes esportives que s’hi porten a terme. En aquest marc, l’esport no pot ser aliè a la Festa Major i aquest any també serà protagonista de la celebració. La Festa Major comptarà amb una quarantena de propostes esportives”.

El tret oficial de sortida de la Festa Major de Sabadell 2014 serà divendres, 5 de setembre, amb el pregó i  l’espectacle inaugural protagonitzat per nens i nenes de les entitats de teatre i escoles de dansa i música de la ciutat.

L’activitat de la festa es concentrarà en l’espai públic de l’Eix Central: des de la plaça de l’Alcalde Marcet fins a la plaça de l’Imperial, la plaça Sant Roc, La Rambla, el pati del Casal Pere Quart, la plaça Vallès i la plaça del Mercat Central. El Parc de Catalunya es manté com a escenari de la ja tradicional fideuà i el Castell de Focs. L’Eix Macià serà l’espai per a la Fira d’Atraccions.

Cartell de la Festa

Com és habitual, durant la presentació d’avui, també s’ha donat a conèixer la imatge de la Festa. El cartell de la Festa Major d’enguany és obra de l'Eloi Pérez, guanyador del concurs que s’ha convocat amb el suport de TUS. Tal i com ell mateix ha explicat, “he volgut representar geomètricament la Torre de l’Aigua, un element emblemàtic de Sabadell, aprofitant també l’estructura per representar les barres de la senyera”. També al cartell es veuen diversos elements característics de la ciutat.

Més informació de la Festa Major: www.sabadell.cat/festamajor