PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament habilita les dues primeres àrees d’esbarjo per a gossos

Sabadell ja disposa de dues àrees d’esbarjo per a gossos. Ubicats al parc de Catalunya i al parc de Can Gambús, aquests espais han estat consensuats pels serveis municipals amb la Plataforma de Propietaris de Gossos i la Lliga Protectora d’Animals i Plantes. D’aquesta manera, es dóna resposta a una demanda ciutadana. El tinent d’alcalde de Presidència i aquesta setmana alcalde accidental, Josep Ayuso, i el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, han visitat l’àrea ubicada al parc de Can Gambús. 

Segons ha comentat Ayuso “l’àrea d’esbarjo forma part de la voluntat compartida que a la ciutat hi hagi espais d’esbarjo per als gossos i és fruit del diàleg i la participació de totes les parts implicades. Actualment, la ciutat té espais oberts per a gossos – com una part del parc de Catalunya – i també tancats com la que hem visitat. Aquesta àrea permet que els gossos vagin sense corretja i puguin gaudir d’una amplia zona, còmoda i segura per als animals i també per als seus amos, perquè passejar el gos també significa un temps de relació i convivència”. Ayuso ha recordat també “que els animals de companyia també són part de la ciutat, i cal garantir els seus drets de benestar així com també tenir-los de manera responsable i acurada”, en aquest sentit Ayuso ha recordat la importància de la tinença responsable d’animals de companyia que es pot trobar al web municipal www.sabadell.cat.

Per la seva banda, el regidor Cristian Sánchez, ha explicat que “l’objectiu municipal és anar ampliant el nombre d’àrees per a gossos a la ciutat. Un procés que s’anirà portant a terme d’acord amb les converses que es vagin mantenint amb la Plataforma i la Protectora”.

L’àrea del parc de Catalunya té una superfície de prop de 6.800 m2 i està ubicada a la part alta del parc, al costat del camí de la Ciutat. Per delimitar la zona s’han col·locat pals de fusta al perímetre.

Pel que fa a l’àrea del parc de Can Gambús, consta de 840 m2 i s’ubica entre els carrers d'Hongria i del Regne Unit. En aquest cas, s’ha delimitat l’àrea amb un tancat de malla i s’hi ha instal·lat una porta d’accés.

Les dues àrees disposen del mobiliari bàsic: com bancs, papereres i font. També en tots dos casos, s’han instal·lat panells informatius amb les normes d’ús dels espais. Als panells es recorda l’obligació d’identificar l’animal, censar-lo i portar a terme els controls sanitaris reglamentaris. Així mateix, es recorda la necessitat d’evitar molèsties a les persones i animals que comparteixin l’espai i que, un cop se surti de l’àrea d’esbarjo, els gossos s’han de tornar a lligar.

A les àrees per a gossos, aquests poden estar sense lligar, excepte els potencialment perillosos, que, a més, han de dur morrió. També es recorda l’obligació de recollir els excrements dels animals i ajudar, d’aquesta manera, a mantenir net l’espai, en benefici del conjunt d’usuaris.