PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Visita al Rebost Solidari amb motiu de la campanya “La fam no fa vacances”

Aquest migdia, el tinent d’alcalde de Presidència i aquesta setmana alcalde accidental, Josep Ayuso, i la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco han realitzat una visita al Rebost Solidari amb motiu de la campanya “La fam no fa vancances”.

Josep Ayuso ha volgut felicitar personalment a tots els integrants del Rebost per una campanya que no fa vacances i, a la vegada, els ha volgut comunicar que “al començar la temporada esportiva, es farà una proposta d’acció de recollida d’aliments i productes bàsics d’higiene i neteja a les entitats esportives de la ciutat. Unes entitats esportives que en altres ocasions ja han demostrat que sempre estan disposades a ajudar per una bona causa, i aquesta és de les més importants i necessàries de la ciutat”. Ayuso també ha afegit que “sempre he defensat els valors esportius, el treball en equip i, ara més que mai, és el moment d’aportar entre tots el que fa possible que ningú passi gana”.

Per la seva banda, Anna Carrasco, ha destacat que “atendre a qui més ho necessita és el que veritablement ens fa persones i ens converteix en ciutadans perquè tot i que patim – com tothom – una forta crisi econòmica, no estem disposats a patir mai una crisi de valors ni de solidaritat”.

Per la seva banda, Guillermo A. Wilches, el president del Rebost ha destacat que “no tanquem a l’estiu i ens fem torns entre nosaltres per sempre poder donar un servei. Un servei unificat i competent que implica a moltes persones i entitats i que s’està convertit en un referent per a altres poblacions que també volen treballar contra la gana de manera efectiva i justa”.

La visita ha comptat també amb la presència de Jodep Bordera, vicepresident; Àngela Raurell, secretària, entre altres membres del Rebost Solidari. 

Durant els mesos d’estiu el Rebost Solidari també ha garantit l’accés de tots els ciutadans i ciutadanes a una alimentació bàsica, gràcies a la campanya “La fam no fa vacances”, impulsada pels 4 bancs d'aliments de Catalunya. La campanya mobilitza la societat catalana contra la fam més propera, organitzant activitats que permetin recollir aliments per omplir els magatzems de cadascuna de les poblacions. En el cas de Sabadell, el que es recapta es destina al Rebost Solidari, que coordina la logística de la campanya a la ciutat. En aquesta ocasió, l’atenció de les actuacions a la nostra ciutat es focalitzarà en l’alimentació infantil.

Els aliments que es necessiten són farinetes de cereals i farinetes de fruita, llet, llegums, galetes, tonyina, arròs i oli.

Les entitats que hi estiguin interessades s'han d'adreçar al Rebost Solidari de Sabadell, al telèfon  93 748 17 50 ó 607 24 75 67, o bé a l'adreça electrònica rebostsolidarisbd@gmail.com.

Aquesta campanya se suma a les diferents iniciatives que durant tot l’any impulsa el Rebost Solidari en col·laboració amb múltiples entitats i establiments per tal d’incrementar les reserves d’aliments d’aquest servei. El Rebost és un projecte únic, integrat per una xarxa formada per 26 entitats de caire solidari, voluntaris i Serveis Socials municipals. Actualment, el Rebost Solidari de Sabadell lliura lots d’aliments a unes 2.700 famílies al mes.