PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Visita a les obres d’adequació de la nova seu de Grandalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest matí la titenta d’Alcalde de Serveis Socials i aquesta setmana, alcaldessa accidental, Marta Farrés ha visitat les obres d’adequació de la nova seu de Grandalla. En aquests moments l’entitat està realitzant obres d’adequació del local amb l’objectiu de poder inaugurar el nou espai de cara a l’octubre. Així, estan realitzant obres com ara la preparació de les parets, la instal·lació elèctrica dels despatxos o la reforma del lavabo.

Marta Farrés ha destacat que “El tercer sector forma part de la xarxa de serveis socials del municipi, i tots junts oferim serveis i oportunitats. Hem fet un esforç en cedir un local a Grandalla en la línia del locals que hem cedit a Salut Mental i Cipo per contribuir a què puguin fer les seves activitats ja que en el moment en que estem si no fos pel seu esforç seria molt difícil tirar endavant projectes de ciutat.”

Per part de Grandalla, el seu president, Josep Pardina, ha volgut expressar “que ens fa molta il·lusió ja que  passem de tenir uns 70m2 a uns 250m2 i tenim espai per fer diferents dependències i activitats i no ens caldrà sortir del local i ens permet créixer. L’edifici té un gran valor històric, ben situat i ara estem gestionant tots els petits problemes que van apareixent procés de rehabilitació”. Pardina ha volgut aprofitar per “convidar la ciutat per conèixer el nou local i els serveis que oferim”.

L’Ajuntament i Grandalla,SCCL (antic Teb Lleure Vallès) van signar el passat abril un conveni de col·laboració pel qual el primer cedeix a l’entitat la planta baixa de l’edifici municipal ubicat al carrer de l’Illa, 10, antiga escola Sant Gregori. Al nou espai, Grandalla ubicarà la seu social i portarà a terme activitats per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Amb la cessió, l’entitat ha vist millorades les condicions per portar a terme la seva tasca. Segons el conveni, Grandalla es farà càrrec de l’adequació de l’espai, de 225 m2, així com dels pagaments dels subministraments i manteniment.

Pel que fa a l’ocupació del pati de l’antiga escola Sant Gregori, serà d’ús compartit amb el Grup d’Esplai Xivarri (que tenen cedit el local municipal situat al carrer de la Concepció, 6). En aquest sentit, totes dues entitats hauran de regular-ne la utilització mitjançant un reglament d’ús intern, que caldrà presentar a l’Ajuntament. Així mateix, s’haurà de consensuar l’ús compartit d’espais o serveis comuns amb alguna altra entitat que es pugui ubicar en un futur a altres dependències de l’antiga escola.

El conveni de cessió del local municipal a Grandalla té una vigència inicial de 4 anys prorrogables. Cal recordar que actualment aquesta entitat (antiga TEB Lleure Vallès) disposa d’un local, també municipal, ubicat al carrer de Sallarès i Pla, que l’Ajuntament li va cedir l’any 2010. A hores d’ara, però, l’activitat creixent de Grandalla i el nombre de socis i participants en les propostes que s’hi porten a terme, fan necessari un canvi d’ubicació.

Grandalla

Grandalla, SCCL és una entitat sense ànim de lucre, una cooperativa d’iniciativa social que fomenta l’autonomia, la plena inclusió i la millora de la qualitat de vida de persones, joves i adultes, amb discapacitat intel·lectual, a partir de la promoció, organització, gestió i realització de serveis de lleure, esport, educació, cultura i altres.

Així mateix, amb la voluntat de continuar creixent i consolidant la normalització de les persones amb discapacitat intel·lectual, Grandalla vol iniciar projectes d’inserció laboral, que puguin afavorir la incorporació del col·lectiu al món laboral. L’experiència ha demostrat els efectes positius que l’aprenentatge d’un ofici pot tenir en la conducta de les persones amb aquest tipus de discapacitat. Efectes que passen per la millora de l’autonomia personal, l’expressió oral, major habilitat per a la resolució de problemes en la vida quotidiana o major iniciativa, entre altres.