PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El programa Ciutat i Escola comptarà aquest curs amb 361 activitats, 59 de les quals són noves

Enguany el Consell d’Entitats Ciutat i Escola incorpora quatre nous membres

El programa Ciutat i Escola del curs 2014-15 constarà de 361 activitats, 59 de les quals seran noves i moltes altres s’han renovat per adequar-les als continguts i a les noves necessitats dels alumnes. Aquesta àmplia oferta és possible gràcies a la participació de més de 70 entitats, empreses i departaments de l’Ajuntament, que formen part del Consell d’Entitats Ciutat i Escola i que, sota la coordinació municipal, dediquen esforços i temps per oferir als infants i joves un tipus d’aprenentatge viscut en primera persona i que complementa les matèries curriculars pròpies dels centres educatius. Aquest curs s’incorporen quatre nous membres al Consell d’Entitats Ciutat i Escola.

Avui, durant la presentació del programa i de les noves incorporacions, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha comentat que “una escola d’èxit ha de tenir una bona direcció i ser una escola activa. Alhora, però, considerem que l’educació va més enllà de l’escola i, per això, necessitem que tot l’entramat social s’hi impliqui”. Per això, ha volgut agrair la participació i compromís de tots aquells que fan possible el Ciutat i Escola, que ha qualificat com “un programa consolidat i molt apreciat pels centres educatius”.

Aquest curs, seguint les recomanacions del Consell Escolar Municipal, es continua impulsant de manera especial el tractament de les llengües estrangeres i en total s’oferiran 38 activitats en anglès i francès (s’ha editat un recull d’aquestes activitats per facilitar la recerca).

El Ciutat i Escola és un programa que continua creixent curs rere curs, tant pel que fa al nombre d’activitats com el nombre d’entitats que en formen part.

Noves incorporacions al Consell d’Entitats

Les noves incorporacions al Consell d’Entitats Ciutat i Escola són:

  • L’Associació Cor de Carxofa: ofereix un Taller de cançó improvisada o glosa (gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos a partir d'un patró mètric i de rima sobre una determinada melodia). S’iniciarà els participants en l’art d’improvisar versos sobre melodies tradicionals.
  • L’associació Danses al carrer de Sabadell: oferirà un taller de ball folk,  per conèixer de manera pràctica i vivencial el ball folk i la seva vinculació amb la música tradicional, a partir de música en directe. Avui, el seu representant, Joan Codina, ha dit que “per nosaltres és molt important el vincle amb el món educatiu per poder treballar amb els alumnes. És essencial poder treballar amb els joves i adolescents per donar a conèixer noves maneres de relacionar-se i de fer festa”.
  • L’Agrupació de Defensa Forestal de Sabadell (ADF): oferirà una activitat per sensibilitzar sobre la prevenció dels incendis i la defensa dels boscos i com actuar en cas d’incendi. En nom de l’entitat, Enric Sapés ha comentat que “creiem que és molt important la formació en temes de prevenció, atès que el 90% dels incendis a Catalunya tenen a veure de forma directa o indirecta amb el ser humà. En aquest sentit la millor manera de formar els petits és arribar a les escoles”.
  • L’Associació Swing Arround the World: ofereix una activitat per aprendre a ballar el swing, cosa que també constitueix un bon exercici físic amb molt ritme. El seu representant, Eugeni Sánchez, ha comentat que “proposem que els nens tinguin un primer contacte amb la música i vegin com, amb el cos, es pot expressar el que estan sentint”.

Tota la programació de Ciutat i Escola a  http://w2.sabadell.cat/ca/ciutat-i-escola