PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb la voluntat de cercar noves formes de mobilitat sota el lema “Fem el carrer més Nostre”

Un any més Sabadell participa activament en la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb un ampli ventall de propostes. Sota el lema Fem el carrer més Nostre, la Setmana del 2014, proposa trobar noves formes de mobilitat, com a alternativa al cotxe particular, cap a un transport més sostenible.

La celebració, que es farà entre el 22 i el 29 de setembre, pretén conscienciar dels beneficis d’augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que  es respira a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s amb bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Tal i com ha explicat el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, aquest matí en roda de premsa “presentem una setmana plena d’activitats on el protagonista és el ciutadà que vol gaudir de la seva ciutat des d’un altre punt de vista, a peu de carrer. A més, també volem conscienciar a la resta de ciutadans i ciutadanes que no cal anar sempre en cotxe, que hi ha altres mitjans de transport”. Sánchez també ha agraït la col·laboració de les entitats que participen en les activitat i ha apuntat que “aquest tipus d’iniciativa ens ajuda a sumar any rere any més gent que es sensibilitza vers la mobilitat sostenible”.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

·         Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

·         Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

·         Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

·         Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

L’Ajuntament de Sabadell és completament partidari d’aquesta forma de fer i de viure. No es planteja la millora de la mobilitat en una única setmana, sinó en un treball continu de millora de l’espai públic, la mobilitat i, en conseqüència, de la qualitat ambiental i de vida a la ciutat.

En aquest sentit, el lema d’enguany “Fem el carrer més nostre” lliga completament amb les obres que s’estan desenvolupat al centre de la ciutat i que amb la finalització de la fase 2 d’urbanització del passeig, aquest any permetran generar un espai de referència per a tota la ciutat per al vianant i pel transport públic.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sabadell s’adhereix a la SMSiS 2014 organitzant diverses activitats d’acord amb el tema central d’enguany Fem el carrer més nostre”.

Aquestes activitats ja van començar amb la bicicletada de Festa Major, que sempre marca l’inici de curs i la voluntat dels ciutadans per fer servir un mitjà de transport tant eficient i sostenible com és la bicicleta.

Les activitats continuen aquest divendres, 19 de setembre, amb la primera celebració per part de la plataforma d’entitats Sabadell Verd del PARKING DAY, un esdeveniment que es celebra a nivell mundial amb artistes, dissenyadors i ciutadans on les zones d’aparcament es transformen en parcs públics temporals. L’Ajuntament ha prestat la utilització de l’aparcament de zona blava davant de la plaça de l’Alcalde Marcet per a la celebració de diferents activitats durant tot el dia.

Així arribarem a la pròpia setmana del 22 de setembre en la que es desenvoluparan tota una sèrie d’activitats i xerrades informatives sobre la mobilitat, i en les que destaquen, les Visites organitzades a les instal.lacions de TUS, el proper dissabte dia 27, adreçades principalment a nens i famílies i amb una durada d’una hora (aproximadament), per donar a conèixer com funciona el servei d’autobusos de Sabadell, i acostar a la ciutadania els beneficis de la utilització de l’autobús com a mitjà de transport.

Com a mesures permanents que contribueixin amb les línies de la setmana de la mobilitat sostenible i segura, l’Ajuntament de Sabadell presenta a l’organització de la Setmana de la Mobilitat la 2a fase d’urbanització del passeig de la Plaça Major, així com la nova xarxa de transport públic, i la renovació i millora dels sistemes d’informació als usuaris del transport públic.

En aquest sentit, la ciutat està en un procés de transformació. Transformació de l’espai públic i de la mobilitat mitjançant la renovació del centre de la ciutat, els treballs de perllongament dels FGC a Sabadell, la transformació de la Rambla Ibèria suprimint el pas sota les vies del tren, la propera transformació de la plaça Espanya així com d’altres espais de la ciutat. Totes aquestes transformacions es pensen, desenvolupen i executen sota els criteris de la mobilitat sostenible i segura, així com de millora de la qualitat ambiental, per que volem fer de Sabadell una ciutat per viure i gaudir plenament.

Informació activitats: https://ca.sabadell.cat/TaulaMobilitat/p/activitats12_cat.asp