PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell inaugura un monòlit en reconeixement als mèrits de l’equip de waterpolo femení del Club Natació Sabadell

Les fites assolides consoliden el conjunt com el millor equip de la ciutat en qualsevol disciplinamonolitcns

 

El Parc de Catalunya de Sabadell acull des d’avui un monòlit en homenatge a l’equip de waterpolo femení del Club Natació Sabadell (CNS). L’acte d’inauguració, que s’ha portat a terme aquest migdia, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el president del CNS, Miquel Torres; el vicepresident de la Federació Catalana i de la Real Federación Española de Natación, Pere Robert; el tinent d’alcalde de Presidència i regidor d’Esports de l’Ajuntament, Josep Ayuso; altres representants municipals, de la Junta Directiva del Club i les jugadores i membres del cos tècnic de l’equip de waterpolo femení del CNS.

 

Tal i com ha comentat l’alcalde durant la inauguració del monòlit, “avui l’Ajuntament compleix amb un compromís adquirit ja que a la ciutat calia que perdurés el record de tots aquests anys d’èxits. L’equip de waterpolo femení del CNS és el millor equip de qualsevol categoria d’esport de la història de la ciutat. Buscàvem un espai que no fos dins de l’àmbit del CNS, sinó un espai públic molt cívic, que la ciutadania tingui molt present per posar en valor les fites de l’equip i és aquest”. L’alcalde també ha destacat que “cada èxit de l’equip de waterpolo no és història de la natació o del club, és també història de la ciutat de Sabadell”.

Per la seva banda, Miquel Torres, president del Club Natació Sabadell ha explicat que “tal i com vam comentar amb l’alcalde, Joan Carles Sánchez i amb el regidor d’Esports, Josep Ayuso, al veure com l’equip anava guanyant títols, calia fer alguna cosa significativa a la ciutat i diferent. Per això volem agrair al plenari de l’Ajuntament l’acord que ha permès posar aquest monòlit en un lloc tan emblemàtic de la ciutat”. També ha destacat que “aquestes jugadores porten el nom de Sabadell a primera línia de l’esport espanyol i europeu i s’ho mereixen, perquè els seus èxits són únics i sense precedents”.

Pere Robert, vicepresident de la Federació Catalana de Natació i vicepresident de la Real Federación Española de Natación, ha volgut agrair a l’Ajuntament la creació d’un monòlit que recorda “les victòries assolides al llarg dels anys. Avui vivim una situació singular, es posen pocs noms dedicats al món de l’esport i aquest monòlit és un bon exemple d’aquesta sensibilitat especialment al món del waterpolo. Cal felicitar l’equip, perquè és gràcies al seu esforç que s’han assolit tantes victòries i cal agrair també al Club Natació Sabadell que posi les condicions perquè aquestes victòries siguin possibles”.

Olga Doménech, capitana de l’equip, ha agraït en nom seu i de les seves companyes la inauguració del monòlit i ha declarat que el seu desig és “que calgui ampliar aquest palmarès i continuant donant molta feina”.

Amb aquest homenatge, la ciutat vol mostrar el seu reconeixement a les múltiples fites assolides per l’equip sabadellenc, amb les quals les jugadores han fet història a la ciutat però també arreu, consolidant-se com tot un referent mundial.

L’equip de waterpolo femení del CNS compta a les seves vitrines amb 3 Copes d’Europa, 2 Supercopes d’Europa, 12 Copes de la Reina, 12 Lligues i 7 Supercopes d’Espanya.

També el CNS és fonamental per a la selecció espanyola. Sis jugadores del Club Natació integraven la selecció absoluta que va aconseguir l’or als Mundials celebrats a Barcelona l’any 2013. Les sabadellenques van ser també importantíssimes per a la selecció que va aconseguir la plata als Jocs Olímpics de Londres l’any 2012.

A tot plegat, cal sumar els múltiples reconeixements obtinguts per les integrants de l’equip a títol individual, tant en l’àmbit sabadellenc com català, estatal i internacional.