PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’alcalde de Sabadell presenta el nou cartipàs municipal

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha presentat un nou cartipàs municipal, marcat per “la coherència orgànica inougov organitzativa”, tal com ha explicat. Està estructurat en 4 grans àrees, amb tinència d'alcaldia i un regidor o regidora adjunt a l'Àrea: l’Àrea de Coneixement i Participació; l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils; l’Àrea d’Economia, Innovació i Serveis Centrals i l’Àrea de Territori i Sostenibilitat.

Tant l'alcalde Juli Fernàndez com, posteriorment Maties Serracant, exerciran l'alcaldia conjuntament amb la seva àrea de treball. Juli Fernàndez a l’Àrea d'Economia, Innovació i Serveis Centrals i, després, Maties Serracant a l'Àrea de Territori i Sostenibilitat. L’Alcaldia també assumeix funcions polítiques i executives més enllà de la representació institucional. “Aquesta és una estructura coherent amb la visió d'alcaldia compartida que tenim”, ha explicat l’alcalde.

Dins l’Àrea d’Economia, Innovació i Serveis Centrals, es crea una Regidoria de Transparència que actua transversalment i assumeix la realització d'una auditoria interna i el compromís de garantir una administració pública oberta a tothom i que rendeixi comptes davant la ciutadania. A més, es vincula Intervenció directament a Alcaldia, entenent que és un servei transversal de tota l'administració i no només de serveis econòmics.

Pel que fa a la Policia Municipal, també passa a dependre directament d'Alcaldia i es dotarà d’una direcció executiva professional, per assolir els objectius de canvi de model d’una peça clau, que garanteix els drets i llibertats de la ciutadania.

En el marc d’aquesta àrea es crea un regidoria centrada en l'economia pública i l'impuls a l'economia social i cooperativa. “El nou programa de govern fa especial èmfasi en la necessitat d'una economia de proximitat amb criteris socials”, ha dit l’alcalde.

L’Àrea de Territori i Sostenibilitat tindrà una “perspectiva global del territori integrant l’hàbitat urbà i entorn natural. Entenent l'habitatge com un dret i no com una mercaderia”, ha explicat Maties Serracant. A més, es preveu la creació d'un Programa de planificació estratègica i territorial que permetrà dissenyar una visió global del territori i els aspectes ambientals.

A l’Àrea de Coneixement i Participació,es crea una nova tinença d'alcaldia centrada en la participació transversal, la cultura, l'educació i els esports. “Es crea aquesta nova àrea per donar impuls i protagonisme a la participació de cada barri, de les entitats i de totes les persones, amb un Programa transversal de participació”, ha destacat Glòria Rubio.

Des d'aquesta àrea es treballarà també per assolir l'èxit educatiu dels infants, joves i adults, tenint com a objectiu principal la reducció de l’abandonament escolar i la reducció de les desigualtats educatives, especialment les existents entre barris.

L’Àrea d’Acció Social i Drets Civilsestà centrada en combatre l'emergència social des d'una perspectiva emancipadora i no només assistencialista, integrant els Drets Civils de manera transversal. “Volem posar en pràctica noves formes de garantir tots els drets socials i civils posant les persones al centre de l'acció política”, tal com ha assenyalat Gabriel Fernàndez.

 Consultar Organigrama del nou govern de Sabadell