PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament i l’ESDi renoven el seu compromís amb la sostenibilitat local

Els alumnes de l’ESDI col·laboraran en el disseny gràfic d’un congrés sobre acústica que coorganitzarà l’Ajuntament, entre altres iniciatives

Amb la voluntat de donar continuïtat a la col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació per al Disseny Tèxtil (FUNDIT), gestora deesdi27 l’Escola Superior de Disseny (ESDi), per al curs 2015-2016, aquest matí ha tingut lloc la renovació del conveni amb la rúbrica del nou acord.

Han pres part a l’acte, d’una banda, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant i, d’una altra, el director de FUNDIT, Antoni Garrell. Serracant ha destacat que aquest conveni és també una mostra de la voluntat política de “potenciar la col·laboració en projectes estratègics entre l’Ajuntament i les universitats que estan a Sabadell, l’interès del govern és reforçar i potenciar tot allò que podem fer en col·laboració amb les universitats”.

Les activitats específiques per a aquest curs escolar se centraran en el treball d’estudiants de 2n i 3r curs de diversos graus en matèries tan diverses com ara l’elaboració de material audiovisual per la promoció de l’estalvi energètic solidari; el disseny d’estratègies, serveis o productes en el marc d’interiors d’habitatges i el disseny gràfic aplicat a un esdeveniment acústic.

En concret, l’Ajuntament de Sabadell està treballant per coorganitzar amb altres administracions públiques un congrés sobre contaminació acústica, que comptarà amb la col·laboració d’alumnes de FUNDIT en diverses qüestions relacionades amb el disseny gràfic. Els estudiants també col·laboraran amb el disseny del cartell del proper Festival 30 Nits.

A més, el proper curs està previst incidir en el desenvolupament d’accions i iniciatives d’ecodisseny i productes de comunicació per a la sostenibilitat local.

Aquesta col·laboració amplia la ja realitzada fins ara, on els alumnes del grau de Gràfic de l’ESDI han donat suport en el redisseny de la imatge gràfica/logotips en l’àmbit cultural de la ciutat (Museus i Arxiu Històric) o bé han editat vídeos relacionats amb la promoció de la mongeta del ganxet, de l’Agenda 21 Escolar o la contaminació acústica entre veïns; a més de desenvolupar propostes per a la millora d’espais oberts de la ciutat o treballs associats a l’aprofitament de recursos naturals existents al Parc Fluvial del riu Ripoll com ara la canya americana.