PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El govern municipal subratlla el seu compromís amb la conservació del Castell de Can Feu i la voluntat de revisar l’actual conveni urbanístic amb la propietat

El govern municipal treballarà per replantejar el conveni entre l’Ajuntament i la propietat del Castell de Can Feu, de manera que es pugui garantir de manera efectiva la conservació d’aquest element patrimonial de la ciutat. Així ho ha expressat avui el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidor d’Urbanisme, Maties Serracant, després d’una visita al Castell, juntament amb la regidora de Cultura, Montserrat Chacon. Visita que s’ha realitzat a petició de l’Associació Cultural Can Feu. Després de la trobada, Maties Serracant ha subratllat “el ferm compromís del Govern amb la conservació del castell i la nostra voluntat de repensar el conveni urbanístic referit a aquest element, atès que el conveni actual dificulta la necessària conservació del castell”.

En aquest mateix sentit, la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha comentat que “comparteixo plenament que cal reformular el conveni per garantir-ne la conservació i, sobretot, per garantir que la ciutat pugui gaudir d'aquest patrimoni”

Segons el conveni actual, que data del 15/12/06, l’Ajuntament es comprometia a introduir modificacions al Pla General d’Ordenació per incrementar l’edificabilitat en 33.700m2 de sostre en terrenys de la propietat del Castell, així com per modificar a usos terciaris els usos industrials inicialment previstos.

En contraprestació, la propietat cediria a la ciutat els sòls lliures del Parc de l’entorn del Castell així com el propi Castell i faria dues aportacions econòmiques: 2 milions d'euros per a contribuir a les obres de consolidació del bé i 533.853€ per a la urbanització del Parc.

En data 20/07/09, amb la signatura d'un annex al Conveni, es deixava en mans del propietari la substitució dels 2M€ per sostre al sector. Amb aquest canvi, la propietat avançava l'import destinat a les obres d'urbanització i l'Ajuntament obtenia la possessió del Castell (la titularitat plena restaria encara condicionada a l'executivitat del planejament en tramitació).

A hores d’ara, l’execució del conveni no ha estat possible. L’Ajuntament ha presentat la modificació de planejament a la Comissió Terrritorial d'Urbanisme de Barcelona en dues ocasions per a la seva aprovació definitiva però, en tots dos casos, la Generalitat l'ha suspesa (és a dir paralitzat), condicionant-la a la redacció d'un text refós que ampliés la justificació de determinats aspectes.

Així doncs, actualment l’Ajuntament, si bé pot fer ús del castell, no disposa de la titularitat de l’immoble i, per tant, no pot abordar les actuacions necessàries per garantir la conservació d’un element que es troba en un estat deficient.

En aquest marc, Serracant ha comentat que “cal tornar a seure amb la propietat i veure, entre tots, com podem abordar aquesta qüestió, repensant també l’ordenació de l’entorn, la seva integració amb la ciutat i l’ús de l’equipament”.