PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’alcalde de Sabadell i el president del Consell Comarcal es reuneixen per abordar qüestions de comarca

 La trobada ha permès analitzar les oportunitats de lideratge col·laboratiu i compartit amb els vallesosconsellcom

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, s’ha reunit aquest matí a l’Ajuntament amb el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez. La trobada s’emmarca en les visites que el president del Consell ha iniciat als municipis de la comarca, començant per les dues cocapitals, per tenir un contacte més directe amb els municipis i abordar les qüestions de comarca per aquest mandat.

Durant la trobada Juli Fernàndez i Ignasi Giménez han analitzat les oportunitats de futur que ofereix el lideratge col·laboratiu al Vallès. L’alcalde li ha traslladat que Sabadell vol formar part d’aquest lideratge compartit, en el marc del debat sobre l’Àrea Vallès. “El Vallès és un espai d’oportunitats econòmiques i industrials però també ens pot permetre gestionar les infraestructures, el transport públic intercomarcal, treballant per exemple en les propostes “20x2020”, avançar en la protecció de l’espai lliure o elaborar un model de formació professional que faci que siguem una regió més tecnificada i, per tant, més resistent a les situacions de crisi”, ha afirmat Fernàndez. I ha afegit que “ho volem fer de manera conjunta amb la resta de ciutats i amb els agents socials, cívics i econòmics de la regió per tal que les prioritats siguin les necessitats dels nostres veïns”.

L’alcalde ha explicat a Giménez que les prioritats del govern local són la regeneració democràtica i donar Resposta a l’emergència social. Aquestes dues prioritats són també compartides pel president del Consell Comarcal, que insisteix en la idea que “aquest ens comarcal ha de ser la casa comuna dels ajuntaments per fer front a les necessitats actuals i per recuperar la confiança de la ciutadania”.

El president del Consell ha exposat que “el Consell Comarcal ha de ser un espai on siguem capaços d’arribar a acords i trobar punts d’encontre. Ha de ser un element de cohesió i vertebrador per arribar a consensos. Un dels debats que hem d’abordar és el de la relació entre els dos Vallesos i la possible fusió de les dues comarques, que hem de recordar, per exemple, que ens convertiríem en el pol industrial manufacturer del sud d’Europa”

Fernàndez ha avançat que es treballa per aconseguir la recuperació econòmica a la ciutat, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i donant suport a les noves formes d’economia social i cooperativa.

En aquest marc, Fernàndez ha destacat l’aposta per la reindustrialització i la formació a la ciutat, aprofitant que és una de les capdavanteres a la regió industrial més important del país. “Volem que Sabadell lideri amb altres ciutats del Vallès la regió industrial més important del Vallès”, ha dit.