PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El tinent d’alcalde, Gabriel Fernàndez, visita la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell, acompanyat per la regidora de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez

Durant la visita, els representants municipals han pogut intercanviar impressions amb responsables i voluntaris de la Lliga sobre les necessitats de l’entitat i també sobrelliga els reptes de futur

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils i regidor de Salut de l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, va visitar ahir les instal·lacions de la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell, acompanyat per la regidora del grup municipal de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez. Durant la visita els representants municipals van poder apropar-se una mica més a la tasca que porta a terme l’entitat i conèixer de primera mà la situació a la ciutat dels animals abandonats, de les adopcions i de les recuperacions per als seus propietaris. Així mateix, van poder copsar les necessitats percebudes per la Lliga, per tal d’apuntar possibles reptes de futur.

Tal i com ha comentat el tinent d’alcalde, Gabriel Fernàndez, referint-se a l’àmbit relacionat amb els animals de companyia, “un dels reptes que es planteja el nou Govern de Sabadell és desenvolupar en aquest àmbit un treball estratègic i conjunt amb els diferents actors de la ciutat implicats, com una manera d’avançar cap una ciutat més cívica, respectuosa i protectora dels drets del animals”.

Per la seva part, la regidora de Guanyem, Marisol Martínez, ha comentat que “un dels nostres objectius és que Sabadell exerceixi lideratge com a ciutat que protegeix els animals i, per això, necessitem la implicació de l’administració i de les entitats”.

Sensibilització

Les dades dels darrers anys referides a Sabadell demostren com els propietaris de gossos i gats són cada vegada més conscients de les seves obligacions pel que fa al cens i identificació dels animals de companyia, que constitueixen eines bàsiques per poder retornar els animals als seus propietaris en cas que s’extraviïn. De fet, el juny d’aquest 2015 ha estat el mes en què s’han recuperat un nombre més elevat d’animals dels últims anys. El total acumulat aquest any és de 364. Això no obstant, si bé s’ha fet un important pas endavant pel que fa a la identificació dels animals de companyia, l’esterilització és una de les assignatures pendents per evitar la superpoblació d’animals.

D’altra banda, segons ha explicat Gabriel Fernàndez, “tot i que, tant des de les entitats animalistes com des de l’Ajuntament, es promouen accions per fomentar actituds cíviques i evitar l’abandonament, les dades evidencien que encara queda molta feina per fer”. L’any 2014 la Lliga va recollir a les seves instal·lacions 410 gossos i 322 gats, dels quals es van recuperar o adoptar 331 gossos i 256 gats, “unes xifres –comenta Fernàndez referint-se als animals que la Lliga recull —que cal aconseguir rebaixar els propers anys”.

La Lliga

La Lliga Protectora d’Animals és una entitat de gran tradició a la ciutat per la seva dedicació als animals de companyia abandonats. De fet, des de fa més de trenta anys, a part de la seva funció com entitat, presta el servei de Refugi municipal d’animals de companyia a l’Ajuntament de Sabadell i s’encarrega de recollir i custodiar els animals extraviats fins que són recuperats pels seus propietaris i de donar en adopció, sempre que sigui possible, els animals abandonats.

Les instal·lacions de la Lliga compten amb espais diferenciats per les diverses característiques dels gossos i gats que es recullen, així com també espais comuns, recintes de quarantena, quiròfan i espais de reeducació. Tot plegat amb l’objectiu últim que els animals estiguin en les millors condicions per la seva qualitat de vida i també per poder ser adoptats.