PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament habilita un servei de transport de persones amb dificultats de mobilitat per traslladar-les fins als col·legis electorals el proper diumenge 27

L’Ajuntament de Sabadell ha contractat a la Creu Roja un servei que permetrà el trasllat de persones a les quals, per malaltia, discapacitat o edat avançada, els sigui físicament impossible arribar pels seus propis mitjans al seu lloc de votació el proper diumenge 27. Les persones que necessitin aquest servei –que és gratuït– han de posar-se en contacte aquests dies o el mateix diumenge –tot i que és aconsellable trucar amb antelació– amb la Policia Municipal al telèfon 93 745 32 61.

Amb motiu de la celebració de les Eleccions autonòmiques, l’Ajuntament habilitarà un dispositiu especial, que comptarà amb una oficina de coordinació electoral al Casal Pere Quart. Així mateix, hi haurà un dispositiu especial d’Atenció Ciutadana, que s’ubicarà també al Casal Pere Quart (Rambla, 69), sobre informació electoral. Aquest servei s’encarregarà de donar suport tant als membres de les meses electorals com als ciutadans i ciutadanes sobre el cens electoral o ubicació del col·legi electoral, informant tant per telèfon (trucant al 93 726 42 11) com presencialment al mateix Casal. L’horari, tant de l’atenció telefònica com presencial, serà de 8 del matí a 8 del vespre.

D’altra banda, hi haurà un equip per garantir el funcionament dels equips informàtics, aplicacions de gestió i el funcionament del web electoral.

La Policia Municipal, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, s’ocuparan de la vigilància dinàmica dels col·legis electorals de la ciutat, donant suport a l’activitat electoral i a la vigilància global de Sabadell. A més, hi haurà equips d’emergència per resoldre qualsevol incidència que es pugui produir.

Electors i membres de mesa

El nombre total d’electors que figuren a les llistes del cens de la ciutat és de 152.499, als quals cal sumar els 4.016 electors que viuen a l’estranger i tenen dret a vot. La ciutat disposarà de 57 col·legis electorals, 225 meses i 97representants de l’Administració, encarregats de transmetre les dades de participació i escrutini a la central de recollida de dades.

Pel que fa als membres de mesa, les condicions establertes legalment per ser membres de mesa són: ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys podien demanar ser substituïts– i major de 18 anys el dia del sorteig d’elecció de membres de mesa i com a mínim saber llegir i escriure.

Pel que fa als càrrecs de les meses electorals, es trien 9 persones per mesa: 1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents; i 1 segon vocal titular i 2 suplents. D’aquestes persones, el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. El president o presidenta ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien d’entre la resta d’electors possibles.

Avenços de participació

Entre les 8 i les 9 del matí es constituiran les meses electorals. A les 9 s’obrirà l’horari de votacions. Els avenços de participació seran a la 1 del migdia i a les 6 de la tarda. A les 8 del vespre es tancaran els col·legis i s’iniciarà el recompte de vots.

Informació al telèfon mòbil i a la xarxa

Es podrà seguir el desenvolupament de la jornada electoral, els resultats i altres dades d’interès (avenços, consulta de col·legi i mesa assignada, consulta de cens) a través del web municipal:

https://www.sabadell.cat/eleccions

També es podran seguir els resultats a través dels telèfons mòbils amb connexió a Internet a l'adreça

http://m2.sabadell.cat/eleccions/