PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Els patis oberts no fan vacances

 Els 5 patis d’escola que es mantindran oberts a l’estiu incorporen taules de ping-pong per incrementar el ventall d’activitats i promoure l’activitat física novacances29

Els cincs patis d’escola que integren el projecte de Patis Oberts continuaran oberts duran l’estiu, amb l’objectiu d’oferir als infants i joves un espai obert per jugar lliurement en condicions de confort i seguretat. Així, els patis de les escoles Andreu Castells, Espronceda, Juan Ramón Jiménez, Roureda i Teresa Claramunt continuaran obrint de dilluns a diumenge, a la tarda de 6 a 8, amb la presència d’un monitor o monitora que dinamitza l’espai amb propostes, en cas necessari. Aquests dies, a més, els patis introduiran una nova millora: la instal·lació a cadascun dels espais de taules de ping-pong per ampliar el ventall d’activitats possibles i promoure l’activitat física.

Els patis oberts s’emmarquen dins el Pla d’Èxit Educatiu impulsat pel Govern de Sabadell. Aquest curs s’han ampliat de 4 a 5 els patis oberts de la ciutat. En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que “els patis oberts que ofereix la ciutat són una oportunitat per al lleure d’infants i joves durant els mesos de juliol i agost. Es tracta d’una activitat que fomenta la relació entre ells i, per tant, la cohesió i la convivència. Són un bon recurs per a famílies que, per diverses circumstàncies, es queden a la ciutat durant l’estiu”. D’altra banda, el regidor ha comentat que “fins ara la valoració és positiva i esperem que aquest servei es vegi consolidat també durant les properes setmanes”.

Els patis oberts ofereixen la possibilitat que infants i joves puguin jugar a pilota o altres jocs que necessitin un espai ampli i condicionat. Els usuaris han de complir unes normes bàsiques de convivència i de respecte cap a les instal·lacions. Així mateix, els infants més petits han d’anar acompanyats d’un adult.