PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell s’afegeix a la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple amb activitats a quatre espais de la ciutat

Sabadell s’afegeix novament a la celebració de la campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). És per això que la mullat 5jornada, prevista per al proper diumenge, 10 de juliol, comptarà amb activitats a les Piscines Municipals Joan Serra –gestionades per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC)–, al Cercle Sabadellès 1856, al Club de Tennis Sabadell i al Club Natació Sabadell (CNS).

Durant la presentació aquest matí de la campanya a les Piscines Municipals Joan Serra, la coordinadora a Barcelona de Mulla’t, Mònica Comerma, ha assenyalat que “aquesta campanya és una oportunitat única per conscienciar la població sobre aquesta malaltia. Gràcies a aquesta iniciativa podem recollir fons per a l’estudi i investigació de l’esclerosi múltiple”. Comerma ha destacat, a més, “la participació i col·laboració amb el Mulla’t, des de fa molts anys, de les diferents entitats de la ciutat i de l’Ajuntament de Sabadell, que fan de la jornada realment un dia festiu i de celebració”.

Per la seva part, la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha remarcat el fet que a la ciutat “esport i solidaritat estan constantment presents. L’Ajuntament actua com a impulsor, però sense la col·laboració constant de les nostres entitats, campanyes com aquesta no serien possibles”. El regidor de Salut, Ramon Vidal, d’altra banda, ha declarat que Mulla’t és una oportunitat per a la població per exercir solidaritat. Mulla’t és una paraula que no implica només nedar per la malaltia, també és sinònim d’implicació”.

Durant l’acte de presentació han estat presents també representants de les Piscines Municipals Joan Serra, així com de les entitats que hi participen: Mònica Espinós, responsable de la Fundació Club Natació Sabadell; Vicenç Brugat, president del Cercle Sabadellès 1856; i Lluís Duran, president del Club de Tennis Sabadell

Diumenge, l’activitat programada a cadascun dels espais adherits serà la següent:

Piscines Municipals Joan Serra

Tothom que vulgui col·laborar podrà nedar metres a la piscina i rebrà un diploma acreditatiu. També es podran comprar productes de la Campanya o fer donatius. La UFEC, d’altra banda, farà una aportació per valor de les entrades puntuals que es venguin aquell dia.

Cercle Sabadellès

Entre les 11 i les 14 h es reservarà una part de la piscina interior i exterior per a aquells socis i sòcies que vulguin col·laborar fent metres nedant. Cada participant rebrà un diploma acreditatiu amb els metres nedats. També, a les 12 h tots els participants faran un salt conjunt a la piscina. Durant les setmanes prèvies s’ha fet venda de productes de la campanya i difusió a través de les xarxes socials i canals de comunicació del Club.

Club de Tennis Sabadell

Els socis i sòcies podran nedar per la campanya i rebran un diploma acreditatiu de la seva participació. A més, l’entitat tindrà un espai dedicat a la venda dels productes de la campanya per a la recaptació de fons, on també es podran fer donatius.

Club Natació Sabadell

La Fundació Club Natació Sabadell ha concentrat els actes a la piscina de 25 metres del carrer dels Montcada, on els socis i sòcies podran nedar per la campanya. Hi haurà també un punt informatiu, amb voluntaris de la FEM, i de venda de productes. Durant tota la setmana prèvia s’està fent difusió a través dels casals d’estiu de l’entitat, on cada dia els nens i nenes neden uns metres per donar el seu suport al Mulla’t.

Mulla’t per l’Esclerosi

Són més de 600 les piscines que enguany participen al Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, campanya que des de fa més de 20 anys impulsa la FEM. D’aquesta manera, milers de ciutadans i ciutadanes es mullen i neden metres per solidaritzar-se amb les 7.000 persones afectades per aquesta malaltia a Catalunya.

L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. Amb la campanya es vol fer una crida a la col·laboració ciutadana per contribuir, entre tots i totes, perquè es continuï investigant i així avançar en les causes i els tractaments, cada vegada més efectius. Així mateix, es vol col·laborar en la millora de la qualitat de vida dels malalts i familiars.

Informació