PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell reuneix tècnics i experts sobre l’aigua regenerada en el marc del projecte europeu DEMOWARE

La seu d’Aigües Sabadell ha acollit un workshop en què han participat tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua, de l’Ajuntament i d’Aigües Sabadell CASSA

Aquest dijous, la seu d’Aigües Sabadell ha acollit una nova sessió de treball emmarcada en el projecte europeu DEMOWARE, en el qual participa la ciutat de Sabadell. En aquesta ocasió, es tractava d’un workshop d’experts sobre l’aigua regenerada i ha comptat amb la presència de tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua, de l’Ajuntament de Sabadell i d’Aigües Sabadell. L’acte ha comptat amb la participació del tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, que ha exposat l’experiència de reutilització d’aigua a Sabadell des del punt de vista de la gestió de govern. Els assistents han aprofitat l’ocasió per conèixer de primera mà l’Aula de l’Aigua, el nou equipament d’Aigües Sabadell inaugurat ahir, que es vol convertir en el centre d’interpretació de l’aigua a escala local.

Sabadell és una de les ciutats europees escollides per realitzar aquest estudi, que té com a principal objectiu el foment i la projecció de l’aigua regenerada a Europa com a element clau en la preservació dels ecosistemes i el consum responsable de recursos naturals. L’Ajuntament de Sabadell i Aigües Sabadell participen al projecte DEMOWARE des de l’any 2014. Des de llavors, han realitzat diverses sessions de treball, com ara el focus-group que es va portar a terme al gener per copsar el coneixement i l’opinió de la ciutadania sabadellenca sobre l’aigua regenerada.

DEMOWARE, cofinançat per la Unió Europea, té com a objectiu principal detectar els factors que actualment impedeixen un major creixement en l’ús de l’aigua regenerada a escala europea, com ara els tècnics, legislatius, econòmics i socials, entre altres, així com fer propostes per propiciar-ne l’expansió. Un dels equips de treball en què participen l’Ajuntament i Aigües Sabadell és l’encarregat d’avaluar la qualitat de l’aigua regenerada en diferents condicions de tractament i operació per garantir-ne qualitat al llarg de tot el seu cicle de tractament, distribució i ús. El projecte DEMOWARE està integrat per 27 empreses i centres d’investigació europeus.

El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha afirmat que des del 2002 l'Ajuntament de Sabadell “aposta per la reutilització de l’aigua al municipi. Així garantim que es pugui fer servir aigua regenerada per a diferents usos, com ara per a les cisternes dels vàters a la urbanització de Sant Pau de Riu-sec, que és un ús pioner a Catalunya”.