PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament crea el Fòrum Educatiu de Sabadell, un espai ciutadà de debat sobre educació a la ciutat

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació Joan Berlanga va presentar la iniciativa ahir en el marc del Consell Escolar Municipal cem21

El Govern municipal impulsarà el Fòrum Educatiu de Sabadell, una trobada oberta al conjunt de la ciutadania per reflexionar, debatre i fer propostes sobre l’àmbit educatiu. El Fòrum es celebrarà de manera trimestral i en cada edició s’abordarà una temàtica concreta vinculada a un determinat camp de l’educació i sempre en relació amb la situació i possibilitats de millora a la ciutat. La primera edició de la trobada serà el proper 26 de novembre al Centre Cívic de la Creu Alta - Cal Balsach i se centrarà en l’equitat i la cohesió social en relació amb l’educació.

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, va presentar el Fòrum i els seus objectius ahir en el marc del plenari del Consell Escolar Municipal i va explicar com es planteja aquesta primera edició. En aquest sentit, va comentar que la trobada partirà d’una ponència marc amb un expert en la matèria, que donarà peu a una sèrie de reflexions col·lectives que es desenvoluparan a través de grups de treball.

El Fòrum serà obert a la participació de tots els col·lectius de la comunitat educativa i a qualsevol persona interessada. Properament s’obrirà el termini d’inscripció.

En paraules de Joan Berlanga, ”com a ciutat tenim per davant diversos reptes educatius i, com a Govern, volem tenir un espai de reflexió i d’interlocució amb la ciutadania per abordar-los de manera conjunta amb aquest Fòrum que iniciarem al mes de novembre”.

Consell Escolar Municipal

Ahir va tenir lloc el primer plenari del curs del Consell Escolar Municipal. A més de presentar el Fòrum durant la trobada, celebrada a l’Escola Illa, es va fer una valoració de com s’ha iniciat el curs als centres educatius de Sabadell i es van presentar les principals línies de treball de 2016-17, englobades dins els eixos de Planificació de l’Estratègia Educativa de la Ciutat; la Promoció de la cohesió social, l’equitat i l’èxit educatiu; i Garantir uns serveis educatius municipals de qualitat.

Durant el plenari també, i entre altres temes, es van exposar els avenços de la Comissió que, dins el Consell, està treballant en el nou Mapa Escolar de Sabadell.

El Consell Escolar Municipal és l’òrgan sectorial de participació, consulta i assessorament en l’àmbit de l’educació dins del municipi, que treballa amb l’objectiu de formular propostes que millorin la qualitat educativa.

Integren el Consell representants dels diferents col·lectius relacionats amb el món educatiu: l’Ajuntament, mares i pares d'alumnes, professorat, els alumnes, directors dels centres públics, titulars de centres concertats, personal d’administració i serveis, escoles municipals, escoles bressol, escoles d’adults, escoles d’educació especial, l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP), Serveis Socials d’Atenció Primària, consells de districte i les entitats de lleure.