PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament estalvia gairebé 50 mil euros cada mes en subministraments

Les mesures d’estalvi energètic permeten rebaixar el consum d’aigua, llum i gas de l’espai públic i els equipaments municipals

L’Ajuntament de Sabadell ha reduït la despesa energètica en més 280 mil euros durant els primers sis mesos del 2016, en comparació amb les xifres del mateix semestre de l’any anterior. En concret, pel que fa a l’electricitat s’han reduït 581.985 kWh. Quant a l’aigua, s’han gastat 28.696 m3 menys que l’any passat. I, pel que fa al gas, la rebaixa és d’1.102.259 kWh. Això representa un estalvi de més de 280 mil euros en les factures d’aigua, llum i gas. Això representa un estalvi de gairebé 50 mil euros cada mes.

L’estalvi s’ha aconseguit amb diferents mesures a l’espai públic i als equipaments municipals. A l’espai públic s’ha augmentat la instal·lació de punts de llum LED, de telegestió a les llumeneres o ajustant les potències de les pòlisses contractades.

En l’àmbit dels parcs i jardins, la telegestió del reg a les zones verdes de Sabadell i l’ús d’aigua regenerada permet també estalviar aigua. A més, els punts de reg disposen de sensors que permeten l’aturada automàtica en cas de pluja o vent.

Pel que fa als equipaments municipals, hi ha diversos projectes de millora contínua i reducció de consums, com el projecte 50/50 d'estalvi energètic compartit als centres educatius. D’altra banda, s'ha impulsat la implantació i difusió del Banc d'Energia de Sabadell, iniciativa innovadora d'estalvi energètic solidari a la ciutat, mitjançant un conveni amb l'Associació Banc d'Energia.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha afirmat que “el canvi climàtic és un problema global, però hem de ser capaços de donar-hi respostes concretes des dels municipis”. A més, ha assenyalat que “l’Ajuntament és un gran consumidor d’energia, però treballem i treballarem per millorar l’eficiència energètica i reduir les emissions, cosa que també es tradueix en una reducció de les factures que paguem entre tots els ciutadans”.

Per la seva banda, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha destacat que “el nostre objectiu és millorar la gestió energètica en tots els àmbits i des dels diferents departaments municipals, perquè en molts casos aquestes mesures responen més a una voluntat d’eficiència i conscienciació energètica, que no pas a noves inversions”.

La previsió és que de juliol a desembre la tendència d’estalvi sigui la mateixa, de manera que l’any 2016 s’estalviarien més de 550 mil euros en despesa energètica respecte del total del 2015. Tanmateix, les xifres finals de consum dependran de diversos factors, entre els quals el clima i els usos que es faci dels diversos equipaments.