PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Llum verda a la construcció dels edificis de l’Escola Virolet i l’Institut de Can Llong

La Generalitat es compromet a licitar el projecte d’obres dels dos centres aquesta tardor

Aquest migdia la Generalitat i l’Ajuntament han comunicat a les direccions dels centres i a les associacions de mares i pares de Can Llong, durant una trobada que ha tingut lloc als mòduls provisionals de l’Escola Virolet, l’acord sobre la construcció dels edificis de l’escola Virolet i l’institut Arraona, donant així resposta a una de les principals mancances d’equipaments educatius de la ciutat. Hi han assistit, per part de l’Ajuntament, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga; i, per part de la Departament d’Ensenyament, el director general de centres públics, Lluís Baulenas, i la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental, Carme Vigués.

Segons els acords assolits, una vegada els tràmits administratius de cessió de terrenys hagin finalitzat, s’encarregarà la redacció dels projectes dels dos equipaments. Posteriorment, seguirà el procés de licitació de les obres. Sobre aquesta qüestió, el tinent d’alcalde, Joan Berlanga, ha afirmat que

  esperem que la redacció dels projectes i les obres siguin àgils i la situació del barri, pel que fa als equipaments escolars, es pugui normalitzar com més aviat millor”.

Així mateix, s’ha arribat a un acord sobre la ubicació dels edificis, que permetrà la construcció, de manera simultània, dels dos equipaments. L’Escola Virolet es construirà al costat dels mòduls provisionals que actualment conformen el centre de primària. L’edifici de l’Institut quedarà situat on inicialment s’havia projectat l’Escola Virolet, entre el carrer de Zuric i la via del tren de la línia R4 d’ADIF.

Juli Fernàndez ha afirmat que

  celebrem l’acord amb el Departament d’Ensenyament per iniciar el camí i començar a descomptar temps per fer realitat l’institut i l’escola a Can Llong”

I, referint-se a la situació de manca d’equipaments al barri, ha recordat que

  som exigents amb la Generalitat per revertir la situació i ja tenim fruits tant en l’àmbit educatiu com en el sanitari, amb l’acord que fa possible el Centre d’Atenció Primària de Can Llong”.

Per la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués,

  la priorització d’aquestes dues construccions, feta conjuntament entre el Departament i l’Ajuntament, respon a l’anàlisi de les necessitats de la zona, que preveu que seran sostingudes en el temps. Mantindrem aquesta feina compartida amb l’Ajuntament, tant pel que fa al barri de Can Llong com per la resta de la ciutat, per aconseguir l’èxit educatiu dels alumnes.”              

Finalment, Berlanga ha afirmat que

  l’acord que fem públic avui sobre els nous equipaments ha trigat massa a arribar i és un èxit col·lectiu de totes les parts implicades, sense oblidar, també, el paper mobilitzador dels veïns i veïnes i les AMPA del barri, a qui també cal felicitar, com també valorar la tasca feta per la Comissió, que es va constituir per reclamar els edificis”.

D’altra banda, i de cara al curs vinent, s’està treballant per introduir algunes millores per adequar els mòduls de l’escola i de l’institut.


Reunió Escola Virolet i terrenys Institut de Can Llong