PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La 8a Setmana de l'Energia i del Canvi Climàtic presenta un ampli programa adreçat a tots els públics

Sabadell i Barberà del Vallès celebren del 18 al 22 de juny la 8a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic, amb un programa d'actes que s'emmarquen en la celebració de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per tothom.

Les activitats informatives, culturals, lúdiques i tècniques aproparan els principis de l'estalvi i l'eficiència energètics a tots els consumidors i es faran a diferents espais de les dues ciutats.

La Setmana, coorganitzada pel Consorci del Parc Central del Vallès i els ajuntaments de Sabadell i Barberà, suma no només iniciatives públiques, sinó també actes organitzats per VIMUSA, Fira Sabadell, la cooperativa Som Energia i Fundació Terra, entre d'altres.

Seminaris, jornades i tallers

Dilluns arrenca la Setmana amb activitats dirigides a la ciutadania en general. El Nodus Barberà acollirà, durant tot el dia, una exposició envers la "Generació d'energia a Barberà del Vallès", mentre que a la Biblioteca Esteve Paluzie, també a Barberà del Vallès, a les 19 h, està programada una xerrada taller sobre l'eficiència domèstica, a càrrec de la consultora energètica i ambiental especialitzada BioQuat. A Sabadell, també a les 19h i al Casal Pere Quart, la Cooperativa Som Energia oferirà un taller sobre l'anàlisi i valoració de la factura elèctrica de la llar.

El programa de dimarts està adreçat principalment a personal tècnic i subalterns de l'administració; en el Consorci del Parc Central del Vallès, a les 10 h, es celebrarà el seminari "Conèixer i estalviar en consums ocults als edificis públics". A la tarda, en el Complex Alexandra, hi haurà una visita guiada d'un equipament social i municipal model d'integració de mesures d'eficiència energètica i d'energies renovables, a càrrec de Ricard Perich, arquitecte de VIMUSA.

Pel que fa a dimecres, de 9 a 15 h, hi haurà jornada de portes obertes a les instal·lacions d'energies renovables de l'Àrea de Divulgació Ambiental (DIMA). Es tracta d'una visita guiada amb concertació prèvia.

Dijous el Consorci del Parc Central ofereix una jornada més ludicodivulgativa adreçada al públic en general, i especialment als infants, des de les 17 fins les 20h: Juguem amb l'energia, Repensem el model energètic, un taller de molinets de vent i el biciescalextric, arrodonint amb l'actuació d'El Mago i l'espectacle "La màgia de l'energia". El programa es completa amb un taller de cocció solar informatiu del servei de préstec de cuines solars.

El mateix dijous, a Fira Sabadell, es celebrarà la Jornada Volt 2012. L'eficiència i estalvi energètic en PIMES i comerç, que aplegarà personal tècnic i instal·ladors, i que també s'oferirà divendres, tots dos dies de 10 a 20h.

Finalment el mateix divendres es conclouran les activitats amb l'exposició "Generació d'energia a Barberà del Vallès, en el Nodus Barberà, i la segona convocatòria al Parc Central del Vallès del seminari tècnic "Conèixer i estalviar en consums ocults als edificis públics", amb jornada de portes obertes a les instal·lacions d'energies renovables del DIMA.

Exposicions diàries

Durant tota la setmana, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Barberà del Vallès hi haurà instal·lat durant tot el dia el Punt d'Informació Ambiental, i de dimarts a divendres, l'exposició "La gestió energètica a l'Ajuntament de Barberà del Vallès" romandrà entre el vestíbul de la Biblioteca Esteve Paluzie i el Teatre Municipal Cooperativa.

De dilluns a dijous, el Parc Central del Vallès acull l'exposició "La casa dels NEGAwatts, joc de pistes sobre ecologia domèstica", de la Fundació Terra.

Acabada la Setmana, però relacionada amb els seus objectius, del 2 al 8 de juliol, al Centre Cívic Ca n'Amiguet de Barberà del Vallès es podrà visitar l'exposició "Gradua't en energia. Exposició interactiva per aprendre sobre estalvi i eficiència energètica", de la Diputació de Barcelona. A Sabadell, els dimarts 3, 10, 17 i 24 de juliol, s'oferirà el Cicle de Cinema amb Energia, inclòs al festival 30 Nits, amb projeccions del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Catalunya (FICMA).

A més de les empreses i entitats esmentades, l'organització de la Setmana de l'energia i el canvi climàtic compta amb la col·laboració del Gremi d'Instal·ladors de Sabadell i Comarca i amb el suport de l'Institut Català de l'Energia de la Generalitat de Catalunya (ICAEN), Diputació de Barcelona i el Pacte dels Alcaldes per una energia sostenible local.

La 8a Setmana de l'Energia i Canvi Climàtic ha estat aprovada per la UE com a part de la Setmana Europea de l'Energia 2012.