PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Lliurament de premis del 37è Concurs Literari Joan Oliver, “Pere Quart” per a nois i noies d’11 a 18 anys

L’acte ha estat dinamitzat per alumnes de l’Institut Agustí Serra

Lliurament premis concurs literari Joan Oliver - Pere Quart

El 37è Concurs Literari Joan Oliver, “Pere Quart” per a nois i noies d’11 a 18 anys ha donat a conèixer els premiats en les diferents categories. Ha estat durant un acte al Casal Pere Quart, dinamitzat per alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de l’Institut Agustí Serra. Inclòs dins les activitats del programa Ciutat i Escola i dividit en dues modalitats, el Concurs té com a objectiu incentivar la creació i expressió literàries, tot promocionant alhora l’ús de l’expressió escrita en català. El lliurament ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez; el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, i la filla de Pere Quart, Sílvia Oliver.

L’Institut Agustí Serra ha plantejat la dinamització de l’acte com un projecte d’aprenentatge-servei, durant el qual l’alumnat ha estudiat i treballat coneixements sobre la figura i l’obra de Joan Oliver. En aquest marc, l’alumnat dels cicles formatius ha realitzat els pòsters i la invitació que s’ha distribuït als assistents. Així mateix, han acompanyat i acomodat els representants institucionals, convidats i membres del jurat. D’altra banda, l’alumnat d’ESO i batxillerat de l’Institut ha preparat un vídeo sobre la vida i obra de Pere Quart, una entrevista fictícia amb l’escriptor i quatre interpretacions en directe que s’han intercalant durant la trobada.

Premis

En l’acte s’han lliurat un total de 18 premis, en les modalitats –prosa i poesia– s’ha dividit en tres categories d’edat: la Categoria A per a nois i noies nascuts els anys 2005 i 2006; la Categoria B per a nois i noies nascuts els anys 2002, 2003 i 2004, i la Categoria C per a nois i noies nascuts el 1999, 2000 i 2001. En cada modalitat/categoria s’atorguen un primer premi de 200 € i dos accèssits de 130 € cadascun. La meitat del premi es fa efectiu amb un taló bancari i l’altra meitat en l’import equivalent en llibres.

Organitza el Concurs Literari l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de Sabadell Atenció Jove i el patrocini de la Cooperativa Abacus.

L’atorgament dels premis s’ha fet mitjançant el veredicte d’un jurat integrat per: Anna Maria Cabeza, escriptora i periodista; Roc Casagran, escriptor i professor de secundària; Carme Martí, professora de secundària; Josep M. Ripoll, escriptor i professor de secundària, i Josefina Sabartés, professora de català, correctora i representant d'Òmnium Cultural.

RELACIÓ DE GUARDONATS

MODALITAT PROSA

CATEGORIA A

Primer premi: Propera estació Creu Alta, de Martí Casajuana Castro

Accèssit: El missatge, de Maria Salguero Pendón

Accèssit: Una aventura darrera la porta, de Marc Fernàndez Sequero

CATEGORIA B

Primer premi: Què has desitjat?, de Judith Medina Placeres

Accèssit: La companyia, de Nerea Serrano Morales

Accèssit: El valor del temps, d’Arnau Moya Vila

CATEGORIA C

Primer premi: Si no estàs satisfet amb la teva vida, vine i te la canviarem!, d’Adrià Aguacil Portillo

Accèssit: Insomni, de Marc Pérez Rodado

Accèssit: 10958, de Ferran Rico Andrés

MODALITAT POESIA

CATEGORIA A

Primer premi: El que hi ha i el que tinc, de Laura Carrillo Medina

Accèssit: El canvi, de Sofia Atienza Reig

Accèssit: L’elf treballador, de Manel Rastrollo Gómez

CATEGORIA B

Primer premi: La nina de porcellana, de Jordina Dilmé Diego

Accèssit: El mar, de Maria Giménez Ariño

Accèssit: Els humans sense rostre, oblidats, de Maria Mercadé Rueda

CATEGORIA C

Primer premi: Cançó d’un home de muntanya, de Pau Colomer Saus

Accèssit: Primavera tots els dies de la seva respiració, d’Eloy Garcia Ramos

Accèssit: El consol, de Maria Argelich Iglesias