PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Programa de Cultura Emprenedora CUEME celebra l’acte de cloenda amb una trobada dels participants

Alumnat de les escoles Can Llong, Can Deu i Cifuentes s’ha trobat avui en l’acte de cloenda del programa de Cultura Emprenedora CUEME, a l’escola Can Llong, que ha reunit els infants que enguany han participat al projecte. El CUEME és un programa coordinat per l’Ajuntament de Sabadell com a part d’un projecte més cuemeampli de la Diputació de Barcelona.

Els nens i nenes de cinquè de primària dels tres centres educatius s’han apropat als valors associats a l’emprenedoria, creant cinc cooperatives i protagonitzant-ne tot el procés, des del plantejament i constitució de les cooperatives fins a la definició, elaboració i venda de productes.

Durant la cloenda, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha comentat que

aquests nens i nenes han estat capaços de posar-se d’acord per du a terme una idea, que els ha generat, a més, uns beneficis amb els quals han contribuït solidàriament a què altres entitats puguin fer la seva tasca. Això és una mostra de com millora la vida de la nostra ciutat i des de l’Ajuntament hem d’aportar totes les eines possibles per aconseguir-ho”.

Per la seva part, el diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, ha explicat que

projectes com aquests persegueixen dos objectius: que els nens i nenes aprenguin els elements que conformen l’economia cooperativa i els valors que transmet i, alhora, que coneguin eines que en un futur podran utilitzar, com el treball en equip, la gestió empresarial o la direcció”.

La jornada de cloenda s’ha iniciat cap a 2/4 de 10 del matí, amb una sessió de Jocs Cooperatius al pati de l’escola. Tot seguit s’ha representat l’obra “Fem caure murs, construïm ponts”, sobre la funció del treball i, finalment, representants dels centres participants han fet balanç del projecte.

La cloenda ha inclòs, així mateix, un agraïment a les entitats i empreses que s’han implicat amb el programa. Per una banda, s’ha reconegut a les empreses AIRK Drons SL, Luika SCC i Agper SL, que han actuat com a mentores i assessores de les cooperatives de l’alumnat. I per altra, a estudiants del Cicle de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa i de la Casa d’Oficis de Disseny i Producció Multimèdia i Atenció a la Infància del Vapor Llonch, que han assessorat el participants en diferents aspectes del projecte.

Projecte solidari

Durant l’acte s’ha lliurat un part dels beneficis obtinguts per les cooperatives a les entitats socials escollides per l’alumnat participant, reforçant així també en els infants el valor de la solidaritat. CIPO, Associació Espanyola Contra el Càncer, La Lliga Protectora d’Animals de Sabadell, Asociación Juntos Podemos Vencer i Associació Casa Guadalupe han rebut les donacions.

Tasca durant tot el curs

Les cooperatives impulsades per l’alumnat dels tres centres educatius han estat Cooperativa Activa SCC, Paradeta Artesana SCC, Minimarket SCC, Supercoope i 5Ceba. Al llarg del curs, els nens i nenes hi han treballat en totes les etapes de creació i desenvolupament, des de la constitució d’una cooperativa com a fórmula empresarial de gestió democràtica i participativa fins a l’estructura, funcionament i definició del producte, passant pel registre de la cooperativa, les formules de màrqueting i la jornada de venda de productes a l’entorn del Mercat Central. Avui la cloenda ha tancat, doncs, un procés realitzat durant molts mesos.