PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Campaments gratuïts per a una seixantena d’infants i joves de l’Esplai La Baldufa de Can Puiggener

 L’Ajuntament finança aquesta activitat, que va ser un dels projectes escollits dins el procés de pressupostos participatius Construint Ciutat 2017 IMG-20170728-WA0004

Un grup de 60 infants i joves del barri de Can Puiggener participa aquests dies en una estada a Borredà (Berguedà) com a part del projecte Colònies i campaments per a tothom, seleccionat dins el procés de pressupostos participatius Construint Ciutat (corresponent al pressupost 2017). L’acció, gestionada per l'Ajuntament en col·laboració amb el grup d’esplai La Baldufa, inclou la setmana de campaments d’ara a l’estiu i també unes colònies que es van portar a terme per Setmana Santa. Tot plegat, amb l’objectiu de donar als infants i joves més oportunitats d’accedir al lleure educatiu.

Els participants als campaments són infants i joves de 3 a 17 anys procedents de famílies en situació desafavorida. És per això que les 60 places del programa són gratuïtes per a les famílies. En aquest sentit, tant les colònies de Setmana Santa com l’estada de l’estiu representen una experiència de convivència en un entorn natural i per a molts dels participants una oportunitat per fer activitats fora del barri o, fins i tot, d’anar de vacances. Colònies i campaments per a tothom compta amb un pressupost de gairebé 18.000 euros.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha valorat molt positivament el projecte i ha comentat que “ningú hauria de quedar exclòs de l’educació en el lleure per motius econòmics. Gràcies a una proposta ciutadana dins els projectes del Construint Ciutat, estem contribuint a accions com aquesta, en què 60 infants poden gaudir de l’experiència de viure uns campaments”.

Els responsables de La Baldufa es mostren satisfets i expliquen que han rebut la visita de representants de la Generalitat de Catalunya, del Consell Comarcal del Berguedà i d’una regidora de Borredà. A més, afirmen que “estem molt satisfets, perquè, després d’uns quants campaments deficitaris, aquest any estem més tranquils i podem fer una estada de més qualitat gràcies a l’ajuda que hem rebut del Construint Ciutat. Per això donem les gràcies a tota la gent que va votar aquest projecte dins el procés participatiu, com també a l’Ajuntament, que el finança”.

L’impuls al projecte s’emmarca dins la voluntat d’afavorir l’equitat entre tots els infants i joves, en aquest cas la igualtat d’oportunitats per accedir al lleure i a tots els seus valors i aprenentatges, tant educatius com de convivència.