PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Centre de Formació Cal Molins ofereix noves activitats per descobrir les oportunitats laborals de la indústria 4.0

banner-lateral-sabadelltreball-industria40L’Ajuntament de Sabadell promou un programa de foment de la indústria 4.0 per a professionals i empreses interessades a descobrir les oportunitats que ofereix la transformació d’aquest sector d’activitat. Totes les activitats previstes pretenen donar a conèixer els canvis que comportarà la incorporació en massa de la digitalització i utilització de tecnologia a l’entorn laboral i donar eines per afrontar aquest futur immediat.

S’han previst un conjunt d’activitats fins a finals d’any, la majoria de les quals subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i per la Diputació de Barcelona. Durant el setembre es desenvoluparan tres accions adreçades també a persones en atur o en actiu que vulguin acostar-se al món 4.0.

La primera activitat es presenta sota el títol “Indústria 4.0. Reptes i Oportunitats”. Aquesta acció, de 16 hores de durada, dividida en quatre sessions, és una nova oportunitat per aprofundir en els canvis que s’estan produint i sobre què implica la 4a revolució Industrial per al nostre entorn laboral i la pròpia professió, així com obtenir eines per afrontar aquest nou escenari. Aquesta activitat tindrà lloc entre el 19 i el 28 de setembre en horari de tarda al Centre de Formació Cal Molins.

D’altra banda, el 25 de setembre s’estrena el primer taller sobre tecnologies 4.0 aplicades a la fabricació. Eurecat, com a Centre Tecnològic de Catalunya, impartirà aquest taller de 12 hores que inclou quatre sessions en què es combinaran exposicions teòriques i pràctiques. Entre altres, es farà una introducció a la robòtica col·laborativa i autònoma i s’exposarà quines aplicacions tenen i en quins sectors. L’activitat es desenvoluparà en horari de matí.

A més, hi ha previst el 29 de setembre el taller “Experiències 4.0: Realitat augmentada i virtual” de quatre hores de durada per conèixer les aplicacions que té aquesta tecnologia i provar el seu funcionament a través d’una jornada pràctica. Totes aquestes activitats són gratuïtes i el número de places és limitat. A banda d’aquestes activitats, hi ha previstes fins a finals d’any altres accions per a professionals tant en actiu com aturats.

Accions per a empreses

En paral·lel a les accions per a professionals, també s’han previst activitats per a empreses entre les quals destaca la celebració el 8 de novembre del “Fòrum de Tecnologies i Innovació: La indústria del futur: intel·ligent i interconnectada”, que serà un aparador de les tecnologies més avançades aplicables a la indústria i, alhora, una llançadora de reptes de la indústria a resoldre amb tecnologies 4.0.