PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La T-16 permet a infants i joves viatjar gratuïtament en transport públic fins als 16 anys

CARTELL Es posa en marxa una campanya de difusió, que arribarà a l’alumnat per mitjà d’escoles i instituts t16

L’Ajuntament ha iniciat una campanya de difusió per informar les famílies dels avantatges de la targeta T-16 i fomentar alhora l’ús del transport públic a la ciutat. Impulsada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), aquesta targeta permet a infants i joves d’entre 4 i 16 anys fer gratuïtament un nombre de viatges il·limitat amb els autobusos i els trens de la xarxa de transport públic del sistema integrat, dins la seva zona tarifària de residència. Amb la campanya de difusió es fan arribar fullets informatius, per mitjà de les escoles i els instituts, a prop de 24.000 alumnes de primària i secundària de la ciutat.

Aquesta acció s’emmarca en la clara aposta del Govern de Sabadell per incentivar l’ús del transport públic, afavorint una mobilitat segura i sostenible, que contribueixi a reduir els nivells de contaminació de l’aire. Cal recordar, així mateix, que aquesta targeta comporta una millora de les condicions que s’ofereixen a les famílies usuàries. I és que aquest títol ha substituït l’antiga T-12, per ampliar fins als 16 anys la gratuïtat dels viatges que abans s’oferia als infants de fins a 12 anys. La tramitació de la targeta té un cost de 35 euros per despeses d’emissió i gestió, que només es paga un cop i, després, la renovació és automàtica. Només cal tornar a pagar aquesta quantitat en cas de pèrdua.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Sostenibilitat, Joan Berlanga, “un objectiu prioritari per al Govern és avançar cap a un model de ciutat més sostenible, promovent l’ús del transport públic i reduint la utilització del vehicle privat. En aquest sentit, pensem que aquest és un aprenentatge que cal fomentar des de petits i és per això que, amb aquesta campanya, reforcem el missatge als alumnes i a les famílies”.

Per la seva part, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha comentat que “des del Govern impulsem l’ús del transport públic amb diferents accions com ara la renovació de la flota, el reforç de línies i l’ampliació i adequació de serveis i recorreguts. Alhora, però, és fonamental activar accions de sensibilització. En aquest cas, aquesta campanya és doblement útil, perquè dona servei a les famílies recordant-los els avantatges d’un títol de transport que tenen a l’abast i alhora promou una mobilitat més sostenible en benefici del conjunt de la societat”.

La targeta T-16 es pot sol·licitar en línia al web de la T-16, presencialment a l’Oficina de Mobilitat de Sabadell (c. de la Borriana, 33-35), a l’estació d’autobusos de Sabadell o a qualsevol estanc de la ciutat.

A més dels fullets informatius, i com a part de la campanya, s’han elaborat cartells que es distribueixen a escoles i instituts i als autobusos de Transports Urbans de Sabadell (TUS), aixícom a biblioteques i centres cívics municipals.