PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Notícies PSC

Jornada de la JSC sobre la precarietat laboral dels joves i la pobresa i desigualtat que es pateix a Catalunya

Les JSC de Sabadell van organitzar aquest dissabte a la Masia de Can Rull la «Jornada de Reflexió i Debat Jaume Viladoms». Durant la sessió es va parlar de la precarietat laboral dels joves catalans i de la pobresa i de la desigualtat.

L'escola de formació es va centrar en dos temes principals: «Joves precaris, joves sense futur?» i «La Catalunya actual: pobresa i desigualtat». La inauguració va anar a càrrec d'Alejandro Hernández, secretari de formació de la JSC Sabadell; Eloi Cortés, secretari de formació de la JSC Vallès Occidental; i Cristian Sánchez, primer secretari PSC Sabadell.

A primera hora de la tarda es va fer un cafè-tertúlia amb Joan Guirado, membre de la Coordinadora de l’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, on es va debatre la ponència «Joves precaris, joves sense futur?».

Eva Granados, diputada del PSC al Parlament de Catalunya i secretària d’ocupació i polítiques socials del PSC, va ser la ponent del tema «La Catalunya actual, pobresa i desigualtat».
La cloenda va comptar amb la presència del candidat del PSC a l'alcaldia, Josep Ayuso; Alexandra Moreno, primera secretària de la JSC Vallès Occidental; i Mercè Porras, primera secretària de la JSC Sabadell.

Ayuso va dir: «necessitem mesures de caràcter polític per donar esperances a tots els col·lectius que estan patint les conseqüències de la crisi». Els joves, segons Ayuso, «no només sou el futur, com es diu habitualmente, els joves ja sou el present, la vostra aportació és fonamental per construir les bases d'una societat millor, però treballant ara».

El candidat es va referir als joves com un dels grups de la societat més afectats: «molts joves sabadellencs i vallesans són víctimes de l'exili laboral, joves amb formació i molt qualificats que han de sortir fora per poder treballar. Per aquest motiu, hem de centrar els nostres esforços en l'accés al treball i en aconseguir que les empreses s'implantin en els nostres municipis».

La primera secretària de les JSC del Vallès Occidental, Alexandra Moreno, va reconèixer que la joventut està molt desil·lusionada amb el sistema polític que governa a Catalunya i Espanya «que no només no ens permet millorar sinó que ha deixat la nostra generació de joves en les pitjors condicions».

Mercè Porras, primera secretària de les JSC de Sabadell, va qualificar la jornada de molt útil: «necessitem persones que creguin en la política per tirar endavant aquest país, i aquestes sessions de debat i reflexió ens donen eines per fer-ho».

Més informació http://sabadell.socialistes.cat/