PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Notícies PSC

Josep Ayuso destaca el caràcter social de les Ordenances fiscals per al 2015

El tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals i candidat a l’alcaldia de Sabadell, Josep Ayuso, ha valorat molt positivament la proposta d’Ordenances fiscals que l’equip de govern a l’Ajuntament presentarà demà al Ple Municipal.

«Presentem una proposta amb un marcat caràcter social que prioritza la justícia tributària, partint de la premissa que qui més té més ha de contribuir al sistema», ha comentat Ayuso. «Una proposta que vol adaptar-se a la capacitat econòmica de cada ciutadà i que alhora vol avançar en la defensa de drets i principis fonamentals com és el dret a l’habitatge» ha dit.

En aquest marc, es proposa per al 2015 una nova taxa sobre els habitatges desocupats de forma permanent, que tal i com diu Ayuso, «es deriva dels compromisos del govern municipal i vol mobilitzar l’habitatge buit».

Una altra de les mesures inclosa en la proposta d’Ordenances per al 2015 és l’exempció de la plusvàlua en cas de pèrdua de l’habitatge habitual per desnonament o per dació en pagament. En aquest cas, la mesura s’ha pogut implementar a l’haver aconseguit finalment que el marc legal estatal vigent en aquest àmbit es modifiqués. L’Ajuntament «també, té previst atorgar ajuts a les famílies que hagin perdut el seu habitatge habitual però que no es puguin acollir a l’exempció per no complir-ne totalment tots els requisits», ha dit Ayuso.

La proposta d’Ordenances Fiscals i reguladores de Preus Públics per al 2015 ha comportat la renovació de l’Ordenança general de gestió, inspecció i recaptació de tributs municipals, que, a més d’ampliar la informació al ciutadà, avançar en transparència i en eficiència, permet introduir noves mesures de justícia tributària i donar més facilitats per al compliment de les obligacions tributàries. Així mateix, continua endavant el sistema de tarifació social en àmbits com els residus, l’atenció domiciliària o l’ensenyament.

Més informació http://sabadell.socialistes.cat/