PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Teatre Principal va acollir ahir dimecres, 13 de desembre, l’acte de reconeixement als participants als programes d’acollida de Sabadell. La trobada, que forma part de la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans, vol posar en valor el compromís d’aquestes persones i la seva constància i motivació per formar part de la vida de la ciutat, així com també reconèixer la tasca de les entitats que, conjuntament amb l’Ajuntament, fan possible els programes. Aquest any 2017, prop de 650 persones han pres part en el Servei de Primera Acollida de la ciutat, participant en mòduls formatius per assolir competències lingüístiques en català i castellà, coneixements laborals, i també sobre la societat catalana i el seu marc jurídic.

L’acte de reconeixement ahir al Principal va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; el diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antonio Garcia Acero; l’adjunt del Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carles Macian; la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz; així com les entitats que formen part de la xarxa d'acollida de Sabadell i els propis participants als programes.

Per la seva banda, Míriam Ferràndiz, ha comentat que “des de l'Ajuntament ens sembla molt important poder fer aquest acte de reconeixement a tots els sabadellencs i sabadellenques que han arribat a la nostra ciutat i que han passat per alguna de les sessions i activitats d'acollida. Sabadell és una ciutat compromesa i una ciutat acollidora – subratlla la regidora-- i així ho demostrem fent un treball coordinat amb les entitats especialistes per garantir que les persones que arriben, trobin una bona acollida i puguin gaudir d'espais de trobada i de coneixença de la ciutat.”

Durant l’acte d’ahir, es van projectar vídeos sobre els programes d’acollida, sobre el programa “Sabadell amb els teus”, destinat a joves nouvinguts, i un tercer centrat en les entitats que treballen en l’acollida a la ciutat. Així mateix, la trobada va comptar amb l’actuació musical del grup Dàfnia, que interpreta temes  tradicionals i contemporanis d’arreu de la Mediterrània, com també composicions pròpies.

L’acte de reconeixement el va organitzar l’Ajuntament, comptant amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Servei Ciutadà d'Acolliment als Immigrants (SCAI), Càritas Sabadell, Creu Roja, Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), Fundació Apip Acam, Taula de Nova Ciutadania i Transports Urbans de Sabadell (TUS).

Galeria fotogràfica de l'acte

  Acte de reconeixement a les persones participants als programes d'acollida de Sabadell