PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell Lliure de Sexisme a la Festa Major 2018

Pàgina

Aquesta campanya, any rere any, pretén defensar el caràcter inclusiu i respectuós de la festa, des de la coresponsabilitat i la implicació col·lectiva. Es tracta d’un conjunt d’accions que fomenta, a més, les relacions lliures, respectuoses i igualitàries, alhora que vol eradicar les conductes sexistes per raons d’orientació i/o expressió de gènere, tant verbals com físiques, dins dels espais d’oci i festius.

Per violència sexual s’entén tot acte d’índole sexual exercit generalment per un home– en contra del desig i la voluntat d’una altra –generalment una dona o nena– que es manifesta com a amenaça, intrusió, intimidació i/o atac, i que pot ser expressada en forma física, verbal o emocional.

De fet, la campanya pretén abordar la discriminació basada en qüestions de gènere i que està present en tots els àmbits, tant en el públic com en el privat. En el context festiu i d’oci és una de les grans problemàtiques que impedeixen que les dones puguin gaudir lliurement de la festa.

Enguany, amb l'eslògan «NOMÉS SÍ ÉS SÍ», es vol posar l’accent en la importància del consentiment i les seves diverses manifestacions. Tanmateix, amb aquesta campanya es vol fer una crida a la coresponsabilitat de tothom per eradicar tot tipus de comportaments sexistes, que ens impedeixin gaudir i transitar pels espais d’oci i de festa amb total llibertat. Sobretot, assenyalant a responsabilitat dels agressors i la desculpabilització de les víctimes.

Agents implicats en l’elaboració i execució d’aquesta campanya:

Ajuntament de Sabadell, Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, associacions/entitats i persones compromeses que treballen per una ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries.

Dispositius de proximitat a l’Eix Macià.

La campanya es veurà reforçada, com l’any passat, amb diferents dispositius preventius, de divendres a diumenge, a la zona de concerts (avinguda de Francesc Macià). Aquest anys la novetat és el PUNT LILA, però en total seran tres els dispositius:

- Educadores de carrer, 8 persones especialitzades en entorns de festa, orientat als més joves, per generar ambients respectuosos entre les persones i amb l’entorn i també per reduir els riscos associats als consums d’alcohol o altres drogues. També es comptarà amb personal tècnic municipal.

- Estand de Som Nit amb agents de salut formats per l’entitat. S’hi ofereix informació sobre drogues per a la reducció de riscos en consumidors i, si s’escau, consell (i material informatiu i preventiu). A més, hi haurà dos punts d’assistència de Creu Roja, amb professionals sanitaris i amb atenció psicològica.

- I la novetat, el PUNT LILA, amb presència de personal de l’Ajuntament de l’àmbit de Gènere, Feminismes i LGTBI s’oferirà un espai d’informació i orientació per la promoció d’una Festa Major lliure de sexisme. Com també, oferirà un espai d’atenció i/o contenció davant les situacions que ho escaiguin.

Altres accions de la campanya

Protocol. Per tal d’actuar de manera efectiva i eficient davant una possible agressió sexista es descriuen les pautes bàsiques per l’abordatge de les violències sexuals a l’espai de Festa Major.

Material divers de sensibilització. Distribuït per diferents punts de Sabadell, consisteixen en polseres, adhesius, targetes informatives i cartells.

Punt lila. Punt d’informació i acompanyament davant les situacions de violències sexistes i lgtbifòbiques que es puguin produir durant la Festa Major. I promocionar, a més, una festa major lliure de sexisme! Estarà ubicat a l’Eix Macià, divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 de setembre, de 10 de la not a 4 de la matinada.

Taller d’autodefensa feminista per a dones. Taller per l’apoderament de les dones participants on es realitzarà un tastet de recursos (físics i emocionals) per defensar-se davant una agressió masclista en qualsevol situació, però especialment al carrer i/o en context d’oci. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Més informació

Materials de la campanya

S'ha elaborat material divers de sensibilització, consistent en polseres, adhesius i targetes en les què apareixen els números de telèfon als quals es pot trucar en cas d’agressió.Aquests materials es difondran els dies de Festa Majors en els diferents espais d'oci destinats principalment al públic jove.

Cartells i adhesius

cartell sexisme18 2 001Pàgina

enganxina


  Protocol de sensibilització, prevenció i actuació davant les violències sexuals a la Festa Major

cartell sexisme18 2 001


 Targetes

 targetó sex


Polseres

polsera