PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Dones i Gitanes, dins del programa del Dia Internacional de la Dona

Per un costat l’exposició “Kali Nebó. Dones i Gitanes” (que en caló vol dir: dona gitana d’avui) i que s’inaugurarà l'11 de març a les 18 h a la Biblioteca del Nord, amb una taula rodona-debat sobre la situació de la dona gitana i amb la participació de Juana Fernández Cortés, vicepresidenta del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona del Poble Integral del poble gitano a Catalunya.

Aquesta exposició mostra la figura de la dona gitana des de dues realitats: la de la dona arrelada als seus costums culturals i a la seva forma de vida tradicional desenvolupant un paper fonamental dins la família i la comunitat i la dona d’avui “Kali Nebó” que lluita per adaptar-se a la societat moderna, sense deixar la seva identitat i tradicions, interessant-se per la formació i per accedir al món laboral i social en igualtat de condicions.

Amb aquesta exposició també es vol reflectir el moment històric que viu actualment el poble gitano on les dones gitanes són les protagonistes d’una profunda revolució dialogada en la qual  reivindiquen els seus drets com a dones i com a poble, essent  el motor de transformació d’una cultura mil·lenària assentada a Catalunya des de fa més de sis segles, que va ser reconeguda oficialment pel Parlament de Catalunya a l'any 2001 i pel Congrés dels Diputats de l'Estat espanyol el 27 de setembre de 2005.

L’organització de l’exposició és a càrrec de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya (Pla Integral del Poble Gitano)i s’emmarca en el conjunt d'accions i línies de treball que la Generalitat està implementant des de l'any 2005 a través del Pla Integral del poble gitano a Catalunya.

La exposició romandrà fins al dia 26 de març a la Biblioteca del Nord (rda. de Navacerrada, 60), tots els dies de 16 a 21 h incloent dijous i dissabtes pel matí, i continuarà del 28 de març al 12 d’abril, de dilluns a diumenge a la Sala d’exposicions del Casal Pere Quart.

Inauguració de l'exposició


En relació a les dones gitanes i coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, l'Oficina de Drets Civils ha editat el monogràfic“Dones i Gitanes" . Si el voleu consultar en format paper, el teniu a la vostra disposició a la seu de l'Oficina de Drets Civils (c. de Blasco de Garay, 19)