PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Jurat del Memorial Àlex Seglers 2015 es reuneix per valorar les candidatures d'aquest any

 

Els membres del jurat d’aquesta edició del Memorial són: Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell; Àngel Font, director Corporatiu de Persones i Estratègia de la Fundació Bancària la Caixa; Rafael de Yzaguirre, secretari general adjunt de l’Associació Catalana de Municipis; José Ignacio Soto, secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya; Núria Garcia Muñoz, vicerectora de la Universitat Autònoma de Barcelona; Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya; Kutsab Jamyang Dorje, monjo del Monestir Budista del Garraf; Joan Hernández, director del Grup de Treball Estable de les Religions; Jordi Serrano, membre del Comitè Impulsor del Pacte pels Valors; i Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. La sessió ha estat presidida per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.

juratmemorialEn el transcurs de l’acte l’alcalde, Juli Fernàndez, ha comentat que “partim del Pacte de Valors, unes qualitats ètiques que són la brúixola i el camí, perquè sense elles, la paraula persona, ciutadà, democràcia i llibertat queden diluïdes al res. El Memorial Àlex Seglers reconeix les persones i les entitats que defensen el respecte, el diàleg i la diversitat des de la fermesa dels valors. La ciutat necessita refer la confiança col·lectiva i tornar a creure els valors que ens faciliten actuar des d'una identitat ètica compartida”.

És previst que el proper 1 d’octubre a la Casa Duran es faci l’acte públic en qual es lliuraran els guardons, individual i col·lectiu, que consistiran en un plat d’art del ceramista Lluís Clapés i amb la intervenció artística d’Agustí Puig.

Memorial

La periodicitat del memorial és anual i valora les trajectòries, actuacions i obres que reflecteixen els valors presents al Pacte de Valors de la Convivència, amb especial atenció de les accions adreçades a joves, dones i a la diversitat, si hi ha o no innovació i el valor testimonial, entre altres aspectes a tenir en comte. El veredicte es farà públic a la convocatòria de l’acte de lliurament.

El Memorial Àlex Seglers té per objectiu la promoció dels valors de la convivència a Catalunya. Aquests valors formen part del Pacte pels Valors que, de manera participada amb entitats, col·lectius i ciutadans de Sabadell al llarg de l’any 2011, van consensuar que fossin els següents: respecte, justícia i equitat, llibertat, esforç, confiança, amor, hospitalitat, austeritat, responsabilitat i optimisme.

Àlex Seglers (Manresa, 1970 - Sabadell 2010) va ser un professor acreditat de Dret Eclesiàstic i expert en el fet religiós. Considerat un gran lluitador per la llibertat religiosa, pel diàleg i la convivència entre els uns i els altres. Seglers va deixar una extensa producció de llibres com ara Autogovern i fet religiós, La immigració a Catalunya explicada als joves i la seva tesi doctoral Libertad religiosa y Estado Autonómico.