PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Calendari institucional 2016: "Sabadell i les dones. Un passeig per la història"

Al nomenclàtor de Sabadell hi trobem seixanta noms de dona i entre ells n'hi ha disset que estan directament vinculats amb la ciutat, ja sigui per naixença com per residència. Hi ha carrers i espais públics amb noms d'activistes socials i sindicalistes, polítiques, escriptores, pedagogues, científiques, artistes de l'escena i de la música, i també altres dones que van tenir un destacat paper en la història.

Al calendari d'enguany apareixen nou noms de dona, tant de la ciutat com d'arreu. Els tres primers mesos estan dedicats a dones que van desenvolupar la seva tasca en l’àmbit de l’activisme social, el sindicalisme i la política; en els tres mesos següents prenen protagonisme dones que han excel·lit en l’àmbit artístic; i el tercer trimestre és per a les dones que van obrir nous camins en l’àmbit de la pedagogia. Finalment, l’antepenúltim i penúltim mesos de l’any ressalten la tasca duta a terme per col·lectius de dones, mentre que el darrer és per a la plaça de les Dones, un espai ciutadà que aquest 2016 compleix els trenta anys ostentant aquest nom.

Ha estat una tria que ha tingut en compte que hi apareguin carrers i espais dels set districtes de la ciutat, que hi hagi diversitat pel que fa a la procedència de les dones representades i a les tasques desenvolupades. A les darreres pàgines trobareu, a banda de més informació sobre el nomenclàtor, una proposta d’itinerari pels carrers i espais públics inclosos en aquest calendari. Us animem a fer-lo i a seguir aprofundint en la petjada que tantes i tantes dones han deixat en la pell sempre imperfecta de la història.

>> Vegeu nota de premsa

 

Calendari institucional 2016

Descarregar calendari en pdf