Un any més Sabadell es suma al Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol

Escrit a .

El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l'homofòbia en el futbol. És el dia en que va néixer Justin Fashanu, un jugador de futbol d’elit que al 1990 va decidir fer pública la seva homosexualitat. Des d’aquell primer moment va ser tractat amb molta hostilitat, fins que finalment, l’any 1998, es va suïcidar.

Amb el lema "Fes-li un gol a l'homofòbia, a l'Esport hi juga tothom" es presenta el programa d'enguany.

futbol 16
 


Acte central

Dimecres 24 de febrer, a les 9 del vespre, celebració de dos partits –un de masculí i un de femení– amb el club esportiu LGTB Panteres Grogues i una selecció de l’Associació de Clubs de futbol de Sabadell. Els partits tindran lloc al Complex Esportiu municipal Olímpia.

Sabadell es suma així, a aquest acte reivindicatiu a fi de denunciar la discriminació homòfoba al món de l’esport. Des del món institucional de l’esport, cal recordar que la carta Olímpica en el seu text rebutja qualsevol tipus de discriminació “la pràctica de l’esport es un dret humà. Totes les persones han de tenir la possibilitat de practicar l’esport, sense discriminació de cap tipus i d’acord amb l’ideal olímpic, que exigeix comprensió mútua, solidaritat i un esperit d’amistat i joc net”.

 

Dia Internacional contra l'homofòbia en el futbol 2016

 


Exposició "Contra las reglas: lesbianas y gays en el deporte"

L'objectiu d'aquesta exposició és ajudar a eliminar els tabús que hi ha a l'esport sobre l'homosexualitat i, alhora, vol cridar l'atenció sobre les diferents formes de discriminació que es produeixen a l'esport en contra de les minories sexuals, a vegades prou subtils.

També mostra que l'esport ofereix a les lesbianes i als gais una possibilitat de viure les seves vides amb autoestima.

Consta de 5 parts: l’esport contra l’homofòbia a Sabadell, 100 esportistes d’elit que han obert camí; l’evolució i la magnitud de la discriminació en els últims anys, amb exemples com frases ofensives o declaracions d’entrenadors i la invisibilitat a la qual gairebé sempre es veuen exposats els esportistes d’elit. La cinquena part es centra en el futbol per ser l’esport més popularitzat i pel seu impacte social.

L’exposició es podrà veure del 19 de febrer al 7 de març, al Club Natació Sabadell de Can Llong (c. de Budapest, 1).

El material de l'exposició ha estat cedit per la Federació Andalusa ARCO IRIS i ha estat adaptada i produïda per l'Oficina de Drets Civils de l'Ajuntament de Sabadell. Vegeu el contingut de l'exposició.

expofutbol1

expofutbol2


 

Imprimeix