PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Covid-19

Informació pràctica sobre el coronavirus

Per poder estar al dia de les notícies municipals, recomanacions i novetats sobre el coronavirus disposeu d'aquest web:

https://web.sabadell.cat/coronavirus

També hem obert un Telegram per oferir informació a la ciutadania amb motiu del coronavirus:

https://t.me/AjSabadell

I recordeu seguir canals oficials com el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya: https://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/coronavirus

Infantil

 

Passa-t'ho bé
Te'l recomano
Tot el que trobaré
Tot el que faré
Bebeteca

Sabadell s’adhereix a la campanya de mobilitzacions amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades

Sabadell commemora enguany el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb un seguit d’actes de sensibilització i denúncia amb la voluntat de refermar el seu compromís i implicació amb les persones refugiades.

En aquest sentit cal recordar que, l’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades. L’objectiu va ser rescatar de l’oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desarrelades entre refugiades, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d’asil que actualment hi ha al món.

Amb aquest mateix tarannà l’Ajuntament de Sabadell, juntament amb la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades, s'afegeix a la commemoració d'aquest dia mundial, amb l'organització d'un petit programa d'actes.

La primer cita serà el proper dijous, 16 de juny, a les 8 del vespre, quan la plaça del Doctor Robert acollirà una nova Roda de la Pau per la situació que estan vivint les persones refugiades.La jornada també proposa activitats diverses i la lectura del manifest d’Stop Mare Mortum, al que s’ha adherit la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades.

La Roda de la Pau va néixer el 3 de febrer de 2003 quan dos ciutadans van acudir al davant l'Ajuntament de Sabadell com a mostra de rebuig envers les intencions bèl·liques en contra de l'Iraq. Actualment, però, la Roda de la Pau es posiciona enfront de tots els conflictes bèl·lics. Des de llavors, la Roda es troba cada dijous, festius inclosos, a la plaça Doctor Robert.

D’altra banda, el proper dilluns, 20 de juny, a les 7 de la tarda es farà la presentació de l'informe anual sobre la situació de les persones refugiades a Espanya i a Europa, a càrrec de Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat. L’acte, que tindrà lloc al Casal Pere Quart, comptarà amb la intervenció de diversos testimonis de persones sol·licitants d’asil a Espanya.

A més, Sabadell també se suma a la Manifestació Obriu Fronteres. Volem Acollir!, organitzada per l’associació Stop Mare Mortum, el proper diumenge, 19 de juny, a les 6 de la tarda a Barcelona (sortida pl. Universitat)

 

diamundialpersonesrefugiades

Descarregar programa

 

www.sabadell.cat/cooperacio