PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell acull dimecres la 3a Trobada de joves estudiants a Catalunya, organitzada per la Fundació Secretariat Gitano

La Fundació Secretariat Gitano organitza, el proper dimecres, 29 de juny, a Sabadell, la 3a trobada de joves estudiants a Catalunya. L’acte tindrà lloc a la Biblioteca del Nord (rda. Navacerrada, 60), a partir de les 5 la tarda. Inclourà un reconeixement als alumnes d’ètnia gitana que s’han graduat en Educació Secundària i reunirà estudiants de Sabadell, com també d’altres poblacions com ara Terrassa i Badalona. La jornada té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de l’educació com a instrument de transformació i inclusió social, promocionar la continuïtat dels estudis i crear un espai de trobada entre alumnes, famílies i el conjunt de la comunitat educativa.

L’acte compta amb la col∙laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

A la trobada hi assistiran diversos representants institucionals, entre els quals el tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

L’acció s’emmarca en les diferents iniciatives impulsades per la Fundació Secretariat Gitano per contribuir a superar el fracàs escolar. Així, s’han impulsat programes de suport a l'escolarització en totes les etapes educatives: gestió de beques, accions tutorials, realització d'estudis i recerques, desenvolupament de publicacions, formació i assessorament tècnic a professionals de l'àmbit educatiu i socioeducatiu, accions per a la implicació de les famílies gitanes en el procés educatiu dels seus fills i filles i l’impuls de campanyes per a alumnes i famílies per sensibilitzar sobre la importància de l'educació com a eina de millora i igualtat d'oportunitats.

Previsió d’horaris de la 3a trobada de joves estudiants:

17.00/ 17.10 h: Benvinguda als participants.

17.10 /17.30 h: Taula inaugural: Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor d’Educació; Ramón Vilchez, responsable de Programa del Poble Gitano i d’Innovació Social; Isidro Fernandez, director de la Fundació Secretariat Gitano, i Francisca Maya, moderadora de la taula.

17.30 /18.00 h: Projecció del vídeo La veu dels joves gitanos, educació i canvi social.

18.00/ 18.30 h: Participació del públic, intervenció de la fila Cero.

18.30/19.00 h: Dinàmica: estereotips i prejudicis.

19.00 /19.30 h: Lliurament de diplomes i clausura: Gabriel Fernàndez, regidor d’Acció Social; Manuel Heredia, de l’Associació Gitana de Sabadell, i Carme Méndez, directora de la Fundació a Catalunya. * 19.30/20.00 h: Berenar i fi de festa.