PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Lliurament del V Memorial Àlex Seglers

El dia 22 de juliol de 2016 es reuneix el Jurat del Memorial Àlex Seglers, constituït d’acord amb les bases reguladores d’aquest memorial, publicades en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, núm. 6132 del 21 de maig de 2012. L’integren el Sr. Enric Vendrell, director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Àngel Tresseras, director de Banca d’Institucions, representant l’Obra Social “la Caixa”; el Sr. Rafael de Yzaguirre, representant l’Associació Catalana de Municipis; el Sr. Josep Manel Abad, secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya; el Sr. Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària, representant la Universitat Autònoma de Barcelona; el Sr. Guillem Correa, secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya; el Sr. José Luis Galera, monjo del Monestir Budista del Garraf; Sr. Txema Seglers, germà de l’Àlex, representant de la família Seglers i la Sra. Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania i que exerceix la presidència del jurat.

El Jurat té present el contingut de les bases del Memorial, que pren el nom d’un referent indiscutible en la defensa de la llibertat religiosa i de pensament, del diàleg i dels valors de la convivència. El present memorial és un reconeixement a persones i entitats que treballen per a la cohesió social a partir dels valors de la convivència, que fomenten el diàleg en la diversitat de creences i conviccions, que defensen els drets humans, en especial dels drets de les persones més vulnerables, que formulen un horitzó civil comú fonamentat en els principis democràtics compartits i amb un compromís social vers la millora de la nostra societat des d’una perspectiva ètica.

El jurat constata la qualitat i la idoneïtat de les candidatures presentades i, després de deliberacions, acorda per consens atorgar el 5è Memorial Àlex Seglers a:

  • Arcadi Oliveres, a proposta de l’Associació Justícia i Pau
  • Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), a proposta de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

El jurat ha valorat que ambdues candidatures recullen l’essència de les finalitats del Memorial Àlex Seglers. En el cas d’Arcadi Oliveres per la seva trajectòria des dels anys 70, com a activista per la justícia social, la pau i la defensa dels Drets Humans. I pel que fa a  CCAR, per la tasca de sensibilització i denúncia de les situacions d’indefensió, així com de vulnerabilitat que pateixen les persones que han fugit de situacions conflictives i injustes.