PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Jornada: Sabadell Lliure d'Islamofòbia

islamofobia cartell1El fenomen de la Islamofòbia és una de les actituds discriminatòries que més creixen i que més preocupen actualment, ja que danya la imatge de milions de practicants de l’Islam a tot el món, a la població musulmana que viu a Catalunya i al conjunt de la ciutadania

A tota Europa, moviments polítics d’extrema dreta, populistes i xenòfobs, aprofiten el ressò mediàtic del terrorisme gihaidista per propugnar amb el seu discurs d’odi, la discriminació cap a la població musulmana i cap a la població estrangera en general, promovent accions queafectenla convivència i la cohesió social.

Amb l’objectiu de fer aterrar el concepte d’Islamofòbia a Sabadell, aclarir conceptes i trencar mites, rumors i prejudicis que fomenten la xenofòbia, l’Ajuntament de Sabadell, des de la Comissió de la convivència i conjuntament amb entitats de la ciutat, organitza la jornada “Sabadell lliure d’Islamofòbia”.

9:30 Recollida de materials i benvinguda

10h Taula debat : L’Islam no és terrorisme, ni té res a veure amb DAESH.

Dolors Bramon, Doctora en Filosofia i Lletres, professora emèrita de la Universitat de Barcelona i de l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona, especialista en teologia, història i societat musulmanes.

Jordi Llaonart, Arabista i periodista que ha treballat com a corresponsal a l’Orient Mitjà.

Salim Benamara, President del Centre Cultural Islàmic Català.

Fàtima Aatar, graduada en Antropologia Social a la UAB i activista feminista.

 12h Taula debat: Islamofòbia, l’avantsala del feixisme.

David Karvala, portaveu de la Plataforma Unitat contra el Feixisme i el racisme a Catalunya, coordinador del llibre “Combatir la Islamofobia”

Hayar Adderahman, treballadora social i doctorada en dret i canvi social.

Fatiha El Mouali. Llicenciada en Ciències Econòmiques. Tècnica d'acollida. Ajuntament de Granollers. Portaveu de la Plataforma Unitat contra el Feixisme i el racisme a Catalunya.

Antonio Santamaria, periodista que ha treballat el món de la immigració i l'Islam a Sabadell.

A cada taula hi haurà un temps de debat amb els assistents que al final de la jornada ens permetrà fer les conclusions.

A les 14h, hi haurà la visita a la Mesquita d’Ar-risalah amb un transport col·lectiu, on es farà un petit refrigeri com a cloenda.

La inscripció a la jornada és gratuïta i s’ofereix un servei de cangur per a nens i nenes si és necessari.

Feu la vostra inscripció fins el dia 9 de novembre per telèfon al 93 745 19 53, a través del correu electrònic dretscivils@ajsabadell.cat, indicant si necessitareu servei de cangur i si anireu a la visita i refrigeri, o bé complimentant el formulari que trobareu més avall.

En el marc d’aquesta jornada, us convidem també a la projecció del film "My sweet pepper land", de Hiner Saleem, que tindrà lloc el 14 de novembre a les 20:00 a la seu de l’Alliance Française de Sabadell (C. Sant Joan, 35). Activitat gratuïta i sense inscripció.

 







D’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal l’informem que les dades facilitades s’incorporaran al fitxer de Drets Civils i Ciutadania, creat per l’Ajuntament de Sabadell amb adreça a Pl. Sant Roc, 1 08201 de Sabadell, i amb la finalitat d’informació i gestió d’activitats de la regidoria. Aquestes dades podran ser cedides amb el consentiment de les persones interessades, i també a administracions públiques amb competències en aquestes matèries. En qualsevol moment pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació, adreçant-se a qualsevol de les oficines d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament.

 


  Vegeu programa d'actes