PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Institut de Drets Humans de Catalunya col·laborarà amb l’Ajuntament en la defensa del drets de la ciutadania

Amb l’objectiu de treballar conjuntament en la defensa del drets de la ciutadania, l’Institut de Drets Humans de Catalunya signarà un conveni de col·laboració ambl’Ajuntament de Sabadell. L’acord permetrà, d’una banda, l’assessorament en l’atenció a casos que arribin a l’Oficina de Drets Civils de l’Ajuntament de Sabadell (ODC); i d’una altra, la realització de formació per a personal municipal sobre DDHH a l’àmbit universal i els DDHH a la ciutat. A més, el pacte estableix la col·laboració en l’organització del Programa municipal anual de Drets Humans que realitzarà la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania l’any 2017.

Aquest matí la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, i David Bondia, director de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) han confirmat l’acord de col·laboració que tindrà com a data d’inici l’1 de gener de 2017, amb una durada d’un any prorrogable i revisable per atendre les noves necessitats que es puguin donar en un futur. L’acord contempla una contraprestació econòmica per valor de 2.500€ que inclou les accions que s’ha detallat anteriorment.

En aquest sentit, el conveni també pretén reivindicar el paper de la ciutat com a defensora dels drets humans, i com a espai col·lectiu on poder exercir-los, atès que és necessari conèixer els mecanismes existents a l’abast per defensar i exigir el compliment dels drets, i saber quina és la responsabilitat de l’administració local per a garantir-los.

D’aquesta manera, es poden donar a conèixer a la ciutadania els drets humans com a base i principis fonamentals per mantenir unes relacions humanes igualitàries, generant consciència entre la ciutadania sobre l’exercici dels seus drets i de la possible denúncia en cas de vulneració.

I és que Sabadell és una ciutat compromesa amb la defensa i protecció dels drets humans. L’any 2000 es va signar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, una eina que posa de manifest les necessitats específiques de les ciutats per afavorir que tota persona que hi visqui en ella pugui gaudir plenament dels seus drets.

Dia Internacional dels Drets Humans

En el marc de la signatura del conveni també s’ha presentat el programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans, que ofereix un seguit de propostes diverses per conèixer, reflexionar i reivindicar els drets de les persones. El seu conjunt respon al compromís de la ciutat i les seves entitats amb la defensa dels Drets Humans i amb el deure que tenim de respectar-los. El programa, amb el lema "Defensem-nos, hi tenim tot el Dret; Respecta'm, en tens tot el deure", ve acompanyat d’ una campanya mediàtica a favor dels Drets Humans que s’ha posat en marxa aquests dies a Sabadell.

Cal recordar que el Dia Internacional del Drets Humans, que el dia 10 de desembre, es commemora el dia en que l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1948 va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans, determinant que el respecte als drets humans i a la dignitat de la persona són els fonaments per a la llibertat, la justícia i la pau al món. Per commemorar la data es realitzaran unes activitats artístiques simultànies a la ciutat consistents en fer uns murals urbans amb l’Associació Graffastics i la posada en escena d’una obra teatral breu i de carrer sota el lema “Drets & Flow”, els espais triats en aquesta edició han estat L’Estruch i el barri de Can Puiggener.