PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Presentació del calendari institucional 2017

IMG 3125El calendari 2017 publicat per l’Ajuntament de Sabadell mostra 12 projectes de cooperació, un per mes, que s’estan duent a terme a diferents parts del món i que treballen a la vegada per la igualtat entre dones i homes. Amb el títol La igualtat de gènere, un repte arreu del món, el calendari es presentarà en un acte públic, el dimarts 13 de desembre, a les set de la tarda, a l’auditori del Casal Pere Quart.

L’acte de presentació inclourà una ponència col·loqui amb la participació de la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz; Maria Montesinos, de la consultoria de gènere Indera; Fernanda López, educadora de Moçambic Hlayiseka i educadora d’un projecte d’apoderament de dones joves en situació de vulnerabilitat a Maputo; Pascale Coissard, responsable del projecte "No més persecucions per motius d’orientació sexual i identitat de gènere" de l’entitat Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat; i Suren Petrosov, sol·licitant d’asil per motius d’orientació sexual de Rússia.

La cooperació́ amb perspectiva de gènere supera la perspectiva de tractar la dona com a subjecte passiu i receptora de l’ajuda, un instrument per a gestionar-la per mitjà del seu rol a dins del nucli familiar o la comunitat, sense cap reconeixement socioeconòmic.

Es tracta de treballar de manera que es posa en primer pla les diferents condicions, situacions i necessitats de les dones i els homes i, alhora, facilitar processos d’apoderament de les dones per enfortir la seva autonomia personal i posar en valor el seu paper a dins de cada comunitat.

 

>> Descarregar calendari 2017