PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell rep dos premis estatals per bones pràctiques en la gestió de la diversitat de creences

 

Els premis són organitzats per l’Observatori del Pluralisme Religiós, del qual formen part la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), el Ministeri de Justícia i la Fundació Pluralisme i Convivència.

En concret, l’Oficina de Drets Civils de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania ha estat guardonada en l’apartat “Atenció a la diversitat religiosa en la gestió de serveis i espais públics”. L’Oficina és un espai d'atenció personalitzat i d'informació, per a persones que es trobin en situació de patir qualsevol tipus de discriminació per raó d'edat, de gènere, d'ideologia, de creença, d'orientació sexual o d'origen.

L’altra distinció ha estat atorgada conjuntament a la jornada de portes obertes als centres de culte i a la presentació del web i mapa de la diversitat de creences i conviccions de Sabadell, dins de l’apartat del concurs dedicat a la “Lluita contra la intolerància i discriminació per motiu de religió o creences”.

La jornada de portes obertes es celebra a la primavera, des del 2010, i té com a objectiu d’avançar en el coneixement i el diàleg entre comunitats religioses i d’altres opcions espirituals o ètiques.

D’altra banda, el mapa interactiu de creences és una eina web, en funcionament des de l’any passat, per mitjà del qual es pot fer un recorregut per la diversitat cultural i religiosa de la ciutat.

En aquest sentit, la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, assenyala que Sabadell com a ciutat compromesa, té una llarga tradició històrica pel que fa al treball amb la diversitat de creences i conviccions, ciutat on hi conviuen persones, entitats, col·lectius, comunitats religioses i conviccionals heterogènies. És en la Taula de Creences i Conviccions, formada per representants de les diferents creences i conviccions i el propi Ajuntament, on es treballa activament perquè la diversitat religiosa convisqui lliurament en igualtat i respecte.

Enllaç a la pàgina web on estan penjades les bones pràctiques premiades:

http://www.observatorioreligion.es/recursos-gestion-municipal/concurso-buenas-practicas.html