PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita a la República Àrab Sahrauí Democràtica per refermar l’agermanament entre Sabadell i l’Argub

Una delegació ciutadana encapçalada per l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, visitarà els campaments de persones refugiades del Sàhara Occidental, entre el 2 i el 4 de maig, amb l'objectiu d'establir les bases sobre el nou full de ruta que ha de guiar la reformulació de l'agermanament amb l'Argub, aprovat pel Ple el passat mes de febrer.

Acompanyaran l’alcalde la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz; els representants dels grups municipals Ramon Vidal (Unitat pel Canvi), Sílvia Renom (PDeCat), Adrián Hernández (Ciutadans), i representants del Consorci Hospitalari Parc Taulí, l’Institut Ribot i Serra, Solidaris amb el Poble Sahrauí, Sabadell Acull Infants Sahrauís i Taller d’Art, Cultura i Creació, a més de personal tècnic municipal.

La delegació visitarà els territoris de Tindouf, Dajla i Bojdor i, culminarà la seva estada a l’Argub, on es trobaran amb l’alcaldessa, el Consell del Poble i ministres de la RASD, i es signarà un nou acord marc. Es visitaran també diferents equipaments educatius, sanitaris i culturals.

Reformulació de l’agermanament

El projecte de reformulació de l’agermanament, aprovat en el Ple municipal el passat mes de febrer, neix de la voluntat de continuar la tasca realitzada fins ara però amb un impuls a la Cooperació Directa concretament amb el treball sociosanitari al territori implicant els i les habitants de la RASD.

Aquest projecte de reformulació proposa la millora de la xarxa sanitària en el territori i la necessitat per part de Solidaris amb el Poble Sahrauí de trobar un canvi després de 26 anys treballant per l’enfortiment de l’agermanament entre Sabadell i l’Argub. En aquest sentit, la mateixa entitat ha proposat que sigui Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC) qui faci el relleu, per la seva experiència i el treball previ que de forma conjunta havien fet.

El nou plantejament d’agermanament preveu, entre altres qüestions, la implicació de la joventut sabadellenca en l’àmbit de la cooperació, nous projectes de formació de la població sahrauí per evitar la dependència internacional o la introducció de polítiques de gènere per treballar la igualtat i la construcció del procés de pau. Implica també la incorporació de nous actors amb els que se signaran convenis de col·laboració, com per exemple amb el Consorci Parc Taulí o l’Institut Ribot i Serra.

Les noves línies de treball quedaran recollides en l’acord marc de col·laboració entre les ciutats agermanades que signaran el 3 de maig l’alcalde de Sabadell i l’alcaldessa de l’Argub, Najma Alamin Mohamatu.

Tot aquest procés culminarà el proper 17 de maig, amb la celebració d’un acte públic de renovació de l’agermanament Sabadell - Argub, que tindrà lloc a la Casa Duran i estarà presidit per l’alcalde Juli Fernàndez i representants del Front Polisari, l’acte també comptarà amb la presència de Cristina del Valle, ambaixadora de les NNUU a Europa dins la Campanya Objectius de Desenvolupament del Mil·leni.

 


Galeria fotogràfica

Visita a la República Àrab Sahrauí Democràtica

Vídeo de la visita

 

Vídeos: alcalde i regidors i regidores

Els vídeos que us proposem, recullen les impressions dels regidors i les regidores en relació a diferents equipaments visitats.


Vídeo de la jornada de renovació de l'acord d'agermanament realitzat per un equip de la RASD TV

  


Articles relacionats

>> Agermanament amb el Sàhara. Sabadell i el Sàhara Occidental

>> La solidaritat és la tendresa dels pobles. Repensant l'agermanament de Sabadell amb el Sàhara. Article d'opinió de Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania    

>> Acte institucional de renovació de l'agermanament de Sabadell amb l'Arbug