PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Presentació del Calendari Institucional 2018, sota el lema “Per una infància lliure de violències de gènere”

El calendari institucional 2018 de l’Ajuntament de Sabadell portarà com a lema “Per una infància lliure de violències de gènere”. La publicació vol sensibilitzar sobre els efectes que aquest tipus de violència té en els fills i filles i visibilitzar, així mateix, l’atenció i suport que necessiten aquests infants per a la seva recuperació. El calendari institucional es presentarà el proper dilluns, 4 de desembre, a les 6 de la tarda, a La Vela de l’Estruch (c. de l’Agricultura, 88). Durant l’acte, també s’ha previst un espectacle de circ, amb dansa, trapezi, corda i humor, a càrrec de Companyia Sifó.

El calendari institucional pretén ser la veu dels fills i filles de les dones supervivents de les violències de gènere, posant l’accent en els seus processos terapèutics. En aquest marc, nenes i nens que han fet un procés de treball personal al Servei d’Informació i Atenció a les Dones, han volgut compartir amb tota la ciutadania una part de la seva recuperació, incloent-hi traços d’esperança, d’alegria i d’il·lusió.

Amb la publicació, es posa de manifest com els i les menors víctimes de violència masclista a l’àmbit familiar necessiten un acompanyament integral, que els doni les eines necessàries per minimitzar les seqüeles provocades per aquestes situacions, per potenciar la capacitat d’afrontament, de resiliència i la gestió emocional.

Sobre aquesta qüestió, la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha comentat que “cal que com a societat treballem per una infància lliure de desigualtats provocades per un sistema patriarcal, on en moltes ocasions la dona és considerada inferior i que són la base de les violències de gènere. Tenint en compte a més que la família és un sistema clau en aquest ordre social i és on es produeixen majoritàriament les violències contra les dones i infants”.

En aquest sentit, Ferràndiz ha afegit que “per fer possible unes relacions igualitàries i equitatives, cal que tots i totes ens impliquem en la conscienciació i sensibilització per evitar que es vegin com a naturals pràctiques sexistes i per construir noves maneres de relacionar-se”.

El calendari institucional 2018 estarà disponible de manera gratuïta a partir del desembre a diferents equipaments públics de la ciutat: centres cívics, biblioteques, casals, etc. 

vela

 

Etiquetes: lgbti