PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Orientació i emprenedoria

Taller per descobrir el potencial: portafolis de l'autoconeixement

A qui s'adreça:
Alumnes 2n cicle d’ESO.
 
Descripció:
Activitat preferentment presencial, si l’evolució de la pandèmia COVID-19 no ho permet, es farà una adaptació de l’activitat per poder oferir-la als centres mitjançant videoconferència, amb les adaptacions oportunes i canviant l’activitat pràctica d’autoconeixement i valors per una altra activitat adient.
 

El portafolis per l’autoconeixement és una eina de suport a l’orientació en la que es proposen diverses activitats de caire pràctic. El dossier d’activitats es facilita a l’alumnat a l’inici de la sessió, que consta de diferents activitats i en aquest taller es fan les dues primeres.
La sessió s’inicia amb una presentació en format Prezi, per reflexionar sobre el concepte d’autoconeixement i la importància d’aquest procés en la presa de decisions cap a la transició a l’etapa post obligatòria. S’introdueix el concepte de competència i la classificació o tipologia de competències, incidint especialment en les competències transversals. 
En segon terme, és duu a la pràctica la primera activitat del Portafolis “ Com sóc jo? Com em veuen els altres?”. S’organitza una dinàmica de grup d’autoconeixement en terme de competències transversals. L’alumnat farà una primera part del joc de manera individual, desprès treballen en petit grup i finalment es fa el tancament amb el grup classe.
La resta d’activitats integrades al portafolis es dinamitzaran a posteriori pels professionals del centre educatiu, i permetran a l’alumnat indentificar les seves fortaleses, competències i habilitats adquirides a partir de les seves experiències personals i àrees d'activitat diàries en l'escola, el temps de lleure,i/o la família....

Objectius:
- Familiaritzar-se amb el concepte de competències.
- Identificar competències tranversals pròpies adquirides en la vida quotidiana.
- Desenvolupar les competències identificades.
- Reflexionar sobre el procés d’autoconeixement.

Competències bàsiques:
- Competència d’autonomia i d'iniciativa personal.
- Capacitat d’aprendre i actuar d’una manera cada vegada més autònoma
- Competència d’aprendre a aprendre
- Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic

Mesures COVID-19:
En cas que l'activitat es porti a terme al Vapor LLonch:
- S’ha de fer la inscripció de l’activitat amb un mínim de 7 dies hàbils d’antelació.
- Totes les persones del grup que participen a l'activitat, alumnes i professors, han d'utilitzar equips de protecció individual.
- El grup escolar de convivència estable, s'haurà d’esperar a la porta de fora a l’hora convinguda i el tècnic que dirigeix la sessió, sortirà a recollir-los i els proporcionarà gel hidroalcohòlic i mascareta si algun alumne no l'ha portada. Una vegada acabada la sessió, els acompanyarà a la porta de l'equipament.
- El tècnic responsable de l'activitat, utilitzarà l'equip de protecció individual i en tot moment, mantindrà la distància amb l'alumant. Durà a terme la higenització de les mans, abans i després de l'activitat i es farà responsable del control del seu grup d'alumnes, amb el suport actiu del professorat.
- Es garanteix la desinfecció dels espais abans de la sessió. Si fossin sessions continuades de diferents usuaris, es preveu un interval de mitja hora entre sessió i sessió per la neteja i desinfecció.
- No s’utilizen materials d’ús col·lectiu.
- Els serveis WC que s’utilitzaran seran els habilitats exclusivament pels usuaris.
En cas que l'activitat es porti a terme al centre educatiu:
- El tècnic responsable de l'activitat seguirà els requeriments de les autoritats i del centre educatiu, utilitzant l'equip de protecció individual, mantenint les mesures de distància de seguretat i la higeinització de les mans, abans i després de l'activitat.

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: dimarts i dijous de 9h30 a 11 o de 11h30 a 13h durant el curs escolar, preferentment al 1r trimestre.
Durada: 1 hora
Nombre d'alumnes per sessió: grup classe
Lloc de realització: Vapor Llonch o centre educatiu.
Cost: gratuït.
 
Inscripció:
 
 
Informació:
Persona de contacte: Gemma Perera Balart
Telèfon: 93 745 31 61 
Correu electrònic: gperera@ajsabadell.cat
 
Organització:
Promoció Econòmica de Sabadell - Vapor Llonch

ImprimeixCorreu-e