Esport individual

Speed-Ball a l'escola

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat.

Descripció:
L’speed-ball és un esport que neix a Egipte, com una forma de practicar el tenis sense haver d’anar a buscar la pilota cada vegada.

Inicialment es va convertir en una activitat recreativa per jugar a la platja, fins que es va constituir com a esport l’any 1962. Finalment no va ser fins l’any 1973, que aquest esport alternatiu, va ser patentat als USA com a Speedball. És l'únic esport de raqueta simètric, perquè es juga amb les dues mans. L’speed-ball consta de 4 disciplines esportives; super solo (solo), relleu (4 persones), simple (1 contra 1), doble (2 contra 2). Aquestes disciplines requereixen que els jugadors realitzin moviments curts però ràpids, aconseguint treballar la coordinació, la capacitat de reacció, la resistència, la visió perifèrica, entre altres. L’activitat consta de tres sessions. La primera una jornada de formació presencial de treball teòric-pràctic que anirà a càrrec d’un expert en aquesta modalitat esportiva. En aquesta jornada de formació es donaran eines als assistents per poder desenvolupar aquest esport al seu centre educatiu. La segona i la tercera sessió consistirà en la visita d’un tècnic al centre educatiu per introduir i explicar aquest esport alternatiu als alumnes. El pla de promoció inclourà el préstec de material didàctic i esportiu necessari per dur a terme el crèdit.

Objectius:
- Conèixer l’speed-ball, el seu origen, les bases pedagògiques i les diferents disciplines esportives que ofereix.
- Percebre l’speed-ball com una alternativa més del treball amb raquetes.
- Descobrir els beneficis que aporta la pràctica d’aquest esport.
- Donar a conèixer al professorat d’educació física les aportacions del speed-ball dins el marc escolar.
- Fomentar la pràctica d'aquest esport en horari extraescolar.

Competències clau:
-Competència ciutadana
-Competència personal, social i aprendre a aprendre

Desenvolupament:
Dates de realització: durant el curs escolar
Durada: dues sessions
Lloc de realització: instal·lacions esportives centre educatiu.
Cost: 105 € per grup classe
Material: préstec del material didàctic i esportiu necessari per a fer el crèdit. El material esportiu s’haurà de recollir i retornar a la seu del Consell Esportiu Sabadell (Camí Can Quadres 190 08203, Sabadell)
Observacions: nombre de centres docents limitat als recursos disponibles. Les inscripcions s’acceptaran per ordre cronològic d’inscripció.

A tenir en compte:
- El pagament s’efectuarà mitjançant transferència bancària. Una dies abans de la realització de l’activitat rebreu la factura per fer-ne el pagament. En el cas de no efectuar aquest pagament, abans de la realització d’aquesta, l’activitat quedarà automàticament anul·lada.

Inscripció:
Dates: De l’1 al 30 de setembre a través de la pàgina web del Consell: www.consellsabadell.cat. En el cas de disponibilitat de dates i/o places es podran acceptar inscripcions durant tot el curs escolar.
En un termini màxim de 72 hores rebreu la confirmació a la vostra sol·licitud, en cas contrari poseu-vos en contacte amb el Consell Esportiu.

Informació:
Consell Esportiu Sabadell
Persona de contacte: Ester Barrachina
Telèfon: 93 513 52 90
Correu electrònic: consell@consellsabadell.cat
Consultar Web

Organització:
Consell Esportiu Sabadell, K5D i Regidoria d’Esports.

 

 

Imprimeix