Esport individual

Coneix el món de l'halterofília

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO i batxillerat.

Descripció:
Aquest pla de promoció pretén acostar als alumnes al món de l’halterofília. 
L’activitat es desenvolupa en dues sessions en les quals es treballaran alguns dels continguts presents en el Currículum de Primària i Secundària com la consciència i control corporal, la resolució de situacions motrius, la coordinació motriu, l’esforç i superació.
La primera sessió es realitzarà al centre educatiu i servirà per prendre marques i avaluar l’estat inicial de cada infant/adolescent. La segona sessió, es realitzarà a les instal·lacions del Club D’Halterofília Sabadell. En ella, els alumnes faran un treball específic d’habilitats motrius bàsiques com el salt o el llançament, i de qualitats físiques bàsiques com la flexibilitat i la potència.
 
Objectius
- Que els alumnes puguin conèixer el món de l'halterofília des d'un punt de vista multidisciplinari i per a la vida quotidiana descobrint conceptes d'higiene postural (salut), nutrició i hidratació adequada, imatge personal o millora de la condició física entre d'altres. 
- Donar a conèixer, des d'una dinàmica lúdica, l'halterofília. Un esport alternatiu que genera autoconfiança, seguretat, autoconeixement de les possibilitats de cadascun/a, a més de treballar valors tan interessants com la responsabilitat, la constància, l'autocontrol i la humilitat. 
- Mostrar als alumnes els importats beneficis i possibilitats que aporta l'halterofília respecte a la millora de la preparació física per a altres esports. Sobretot per la millora de la potència de cames i coordinació intramuscular dels músculs sol·licitats del cos.

Competències clau:
-Competència ciutadana
-Competència personal, social i aprendre a aprendre

Desenvolupament:
Dates de realització: durant tot el curs escolar.
Durada: 2 sessions (1 hora cada sessió).
Lloc de realització: centre educatiu i instal·lacions esportives Club Halterofília Sabadell.
Cost: 131,25 € per grup classe
Material: l’entitat que organitza l’activitat proporcionarà tot el material necessari per dur-la terme.  Es proporcionarà una UD al professorat.
Observacions: Els alumnes hauran d’assistir a l’activitat amb roba esportiva i sabates tancades. Nombre de centres docents limitat als recursos disponibles. Les inscripcions s’acceptaran per ordre cronològic d’inscripció.
 
A tenir en compte:
- El pagament s’efectuarà mitjançant transferència bancària. Una dies abans de la realització de l’activitat rebreu la factura per fer-ne el pagament. En el cas de no efectuar aquest pagament, abans de la realització d’aquesta, l’activitat quedarà automàticament anul·lada.

Inscripció:
Dates: De l’1 al 30 de setembre a través de la pàgina web del Consell: www.consellsabadell.cat. En el cas de disponibilitat de dates i/o places es podran acceptar inscripcions durant tot el curs escolar.

Informació:
Consell Esportiu Sabadell
Persona de contacte: Ester Barrachina
Telèfon: 93 513 52 90
Correu electrònic: consell@consellsabadell.cat
Consultar Web

Organització:
Consell Esportiu Sabadell, Club Halterofilia Sabadell i Regidoria d’Esports

Imprimeix